Fona-boss kæmper mod total overtagelse

Elkjøp/Dixons har overtaget 40 procent af aktierne i Fona og satser på at overtage hele virksomheden med tiden. Den ide afviser F Group storaktionær blankt.

Makkerskabet mellem F Group og Elkjøp er kun en dag gammel, men samarbejdet slår allerede revner.

F Groups storaktionær Michael Kjær udtaler nu til nettv-stationen Stox.dk, at Elkjøp aldrig får indflydelse på hverdagen og driften i Fona.

Ifølge Michael Kjær er der alene tale om en strategisk alliancen. Elkjøp og Fona har fælles interesseområder og kan lære meget af hinanden. Men konkurrencen mellem Elgiganten og Fona fortsætter med uformindsket styrke.

Hos Elkjøp derimod lægger direktøren ikke skjul på, at købet af 40 procent af aktierne i F Group gerne må ende med en total overtagelse af virksomheden.

»Det er planen at kontrollere Fona. Vi går ind i det fordi vi ønsker noget mere. Hvis alt udvikler sig som vi ønsker os, som håber vi at kunne overtage det hele,« siger Ronny Blomseth, adm. Direktør hos Elkjøp Nordic til Stox.dk.

Det var pengetanken Industri Kapital, der ejede aktieposten før salget til Elkjøp. Mads Ryum Larsen, der er partner i Industri Kapital fortæller til CRN, at det er Michael Kjær, der selv har stået for salget til Elkjøp.

»F Group ville have en strategisk partner ind i virksomheden og det er Michael Kjær, der har drevet salget frem,« forklarer han.

Se indslaget på Stox tv her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere