It-profil: : Viljen til at vinde

Claus Due er landeansvarlig for Microsofts retail. Han er inspireret af ledere som skaber vedvarende vækst og har en vilje til at vinde.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg elsker den dynamik og pionerånd, der er over it-branchen. Dette ses ofte i form af branchens mange spændende og alsidige personligheder. Det, jeg bryder mig mindst om, er de gange hvor branchen bliver for selvfed og mister evnen til ydmyghed og derved tror, at man ikke kan lære fra andre brancher.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Mange ting – men det, jeg er mest stolt, er at have været med til at sætte det absolut bedste hold et par gange i forskellige stærke virksomheder herunder i EA og Microsoft; at have leveret resultater, der kom ud af en ægte »vi vil sgu« attitude – også, når alle odds var imod os. Jeg er også stolt over, at de tiltag, vi har lavet gennem årene med kunder og markedet, stadig er det, der gælder mange år efter.

Og hvad er du mindst stolt af?
Når folk ikke har lykkedes med deres projekt og hvor jeg har haft et medansvar.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jeg skylder mange mennesker en stor tak både i Danmark og udlandet, så hvis jeg skal fremhæve nogen her, vil det være: Stefan Lampinen, som ansatte mig i EA, og gav mig alt det ansvar, jeg kunne bære;
Gerhard Florin, øverste chef for EA Europa, som inspirerede en hel branche til vedvarende vækst; Michél Annink, som har hjulpet mig med at forstå Microsofts mange fantastiske facetter; Jørgen Bardenfleth, der har vist mig, hvad optimalt leadership er og Erik Kaae, for at inspirere til solid forretningsvækst med høj motivation. Alle er kendetegnet som stærke ledere med stor empati og strategisk overblik og altid med en vilje til at vinde.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Forhåbentligt samme sted – måske mangler jeg lidt fantasi, men jeg har altid nydt mit arbejde og været heldig at få lov til at prøve de ting jeg har ønsket mig. I mit næste liv vil jeg gerne være politiker eller billedkunstner.

Hvad laver du om 10 år?
Forhåbentligt leder jeg verdens bedste enhed indenfor consumer it/underholdning – og på den står der Microsoft.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Kulturminister ville da være meget hyggeligt.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
I branchen for forbrugerelektronik og digitale softwareprodukter er der naturligvis en solid konkurrence. Jeg mener personligt, at den bedste måde, hvorpå trusler minimeres, handler om at forstå alle behov i værdikæden og konstant og hele tiden agere en kende bedre, end markeder forventer. Særligt i forhold til at forstå forbrugernes og partnernes konkrete krav og forventninger og kunne levere konkrete løsninger til disse.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Så ville jeg sikre at alle mennesker kunne få dagligt og personligt adgang til en pc med tilbehør. Jeg ville desuden opgradere alle skoler til at kunne inddrage digitale hjælpemidler inklusiv de mere underholdende aspekter. Børn og unge lærer utroligt meget via deres pc, uanset om de anvender den til konkrete opgaver eller til underholdning.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg prioriterer og bruger den viden, der er omkring mig – jeg vælger også, at jeg ikke kan være alt for alle hele tiden, omend det ville være skønt. Stress har jeg ikke tid til, men tager det meget alvorligt. Jeg mener, at positiv stress giver god energi, men negativ stress skal man tage alvorligt og få bugt med det samme.

Hvordan kobler du af?
Jeg slapper af med at være sammen med mine tre drenge og hustru. Vi hygger os og kobler af, uanset om vi laver lidt bål i baghaven, cykler en tur på Bornholm eller kommer en uge på ski. Men gode venner og god mad er jo heller ikke tosset.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere