Konkurs brugt til at rydde op hos Netgroup

Selskabet hostede Kazaa og står bag leverancen af bredbånd til 15.000 mennesker i boligforeninger. Alligevel har en uoverskuelig ejerstruktur, store investeringer i et nyt datacenter og et stort udenlandsk tilgodehavende fået ejeren af hostingvirksomheden Netgroup, Jacob Thomsen til at vælge konkursen som den hårde måde at rydde op i selskabet.

Netgroup lever derfor stadig - men i ny ham - og er nu delt op i de to selskaber, Netgroup Data Center og Netgroup Processing.

»Alle får deres penge. Både vores frokostleverandør og banken. Vi har flyttet gælden op i mit danske holdingselskab, sådan at de to aktiviteter kan køre videre - uden at være belastet af gælden - i deres egne selskaber,« fortæller direktør og ejer Jacob Thomsen uden at gå i yderligere detaljer.

Ifølge ham handler konkursen først og fremmest om, at det tidligere Netgroup var viklet ind i en indviklet ejerstruktur med Jacob Thomsen eget holdingselskab på Jersey som ejer. En struktur, der endte med at skabe mere forvirring end klarhed.

»Vores Datacenter går rigtig godt. Men når kunderne kunne se i regnskaberne at vi i Netgroup som sådan har haft store underskud, og at selskabet derudover var ejet af et holdingselskab på Jersey, så blev de betænkelige,« siger Jacob Thomsen.

Selv mener Jacob Thomsen at det er ret udramatisk, at selskabet var ejet via et offshoreselskab på Jersey.

»Det handlede om at jeg har arbejdet i Californien. Da jeg ville starte et selskab i Danmark med de penge jeg havde tjent der, var det nemmest at gøre via Jersey,« fortæller han.

Jacob Thomsen undersøgte mulighederne for at flytte ejerstrukturen til Danmark, men det viste sig at være utroligt besværligt.

»Vi ejer nogle aktier, som det næsten var umuligt, at få flyttet ind under et dansk holdingselskab. Derfor valgte vi at lade selskabet gå konkurs og købe aktiviteterne over i de nye selskaber,« siger Jacob Thomsen.

Konkursmuligheden, som Thomsen kalder den, opstod som følge af, at nogle store udenlandske kunder på Netgroups internetbetalingssystem ikke var i stand til at betale deres regninger.

»Samtidig havde vi investeret på den forkerte side at de femten millioner kroner i et datacenter. Det betød, at vores datacenter, selv om det giver driftsoverskud, så ud til at slæbe store underskud med sig. Derfor har vi nu valgt at lade den aktivitet gå over i et nyt gældfrit selskab,« siger Jacob Thomsen.

Ifølge Jacob Thomsen var banken den eneste store kreditor. Mellemværendet med banken skulle være klaret ved at gælden er flyttet over i Jacob Thomsen danske holdingselskab.

»Alle får deres penge. Vi har flyttet alt over i de nye selskaber. Hvis det går som præsten prædiker får banken også deres penge - med renter - i løbet af de næste to år,« siger Jacob Thomsen.

Alle Netgroups aktiviteter og ansatte er fulgt med over i de to nye selskaber. Det er Netgroup Data Center, som primært samler hostingvirksomheden og levere bolignetløsninger sammen med Globalconnect, samt Netgroup Processing, som driver Netgroups betalingssystem til Internet videre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere