Kommuner er kun 40 mio. værd for Topnordic og Xerox

Ifølge deres egne estimater er kommunerne ikke voldsomt interesserede i at udnytte de kontroversielle eneaftaler med Topnordic og Xerox.

Selvom hele 45 af de nye storkommuner har tilsluttet sig eneaftalen om køb af HP-printere fra Topnordic, og 22 kommuner har sagt ja til at binde sig på en tilsvarende aftale med Xerox, bliver der ikke tale om noget milliardmarked.

Ifølge SKI er kommunernes egne estimater af forventede indkøb på de to aftaler kun på 40 millioner kroner. Det oplyser direktør i SKI, Niels Frederiksen, til CRN.

Estimatet gælder det samlede indkøb af printere og multifunktionmsmaskiner i den to-årge periode, eneaftalerne løber.

Da Finansministeriet i oktober offentliggjorde eneaftalerne, blev det anført, at priserne var omtrent halveret i forhold til hidtidige indkøb, og at de ville medføre besparelser på omkring 85 millioner kroner for staten. Dermed kan det rent statslige marked for print og kopi på eneaftalerne sætters til omkring 170 millioner kroner.

For HP og Xerox kan aftalerne vise sig at blive mindre guldrandede end først antaget.

Ifølge flere leverandører, som CRN har talt med, er der både blandt de kommunale og statslige indkøbere utilfredshed med den binding, som eneaftalerne medfører.

Kommunerne kan på print-aftalen vælge mellem syv forskellige modeller fra HP og på MFP-aftalen mellem 16 forskellige Xerox-maskiner - men ikke noget andet.

Det samme gælder alle statslige virksomheder og institutioner, som ifølge et direktiv fra Finansministeriet skal indordne sig under aftalerne.

Kun hvis man kan dokumentere behov for særlige funktioner, der ikke kan imødekommes gennem eneaftalerne, kan de berørte kommunale og statslige indkøbere få lov til at købe andet udstyr end de maskiner, der er opført på eneaftalerne. I så fald gælder de almindelige udbudsregler.

I modsætning til pc-aftalen bliver sortimentet af printere og MFP-maskiner, der er omfattet af eneaftalerne, ikke opdateret i aftalernes to-årige levetid, oplyser SKI.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere