Hands taber 125 millioner i fjerde kvartal (opdateret)

ERP-specialisten Hands led et stort tab i fjerde kvartal på 125 millioner norske kroner, oplyser virksomheden. Det skete efter en omsætning på 164,9 millioner norske kroner. Det voldsomme tab skyldes primært nedskrivning af goodwill for 75 millioner norske kroner.

I samme kvartal 2001 var resultatet et minus på 12,7 millioner norske kroner. Omsætningen var også bedre i 2001, nemlig 176,9 millioner kroner.

Til omsætningen i fjerde kvartal 2002 skal dog lægges 14,7 millioner norske kroner for salget af 75 procent af aktierne i Service Holding, oplyser Hands. Køberen var TDC Internet.

I Danmark - isoleret set - gik Hands omsætning også tilbage i fjerde kvartal fra 78,1 millioner danske kroner til 75,5 millioner danske kroner. På årsbasis steg salget imidlertid med 12 procent. Det giver anledning til forsigtig optimisme i Hands Danmarks ledelse, der måtte sige farvel til omkring 20 procent af medarbejderne i det forløbne år.

Hands Danmark nåede i det forløbne år en omsætning på cirka 285
millioner danske kroner mod cirka 254 millioner kroner året før. I omsætningstallene er medtaget de ekstraordinære indtægter, som Hands fik, da man i december solgte 75 procent af sine ASP-aktiviteter til TDC. Uden denne indtægt ville omsætningen i 2002 have været cirka 270 millioner kroner kroner og den opnåede
vækst cirka 6,5 procent, oplyses det.

»Vi kan mærke en bedring, men det er stadig et svært marked præget
af stor usikkerhed. Vi har i andet halvår af 2002 gennemført en
række tiltag, der har bragt vores omkostninger ned. Udviklingen i
forretningen i slutningen af 2002 og de første par måneder af i år
giver os anledning til at have en forsigtig optimisme. Derfor er vi også så småt begyndt at ansætte nye medarbejdere igen," siger administrerende direktør Ole Wamsler, Hands Danmark.

Ole Wamsler peger på, at Hands i slutningen af 2002 indførte en ny
lønmodel til medarbejderne, hvor den faste løn er skåret ned til
fordel for en større bonusdel. Hands har sagt farvel til omkring 60 medarbejdere, mens 20 er flyttet til nye stillinger i andre Hands selskaber. Alt i alt har dette ifølge Hands betydet, at virksomhedens produktivitet er øget, samtidig med at omkostningerne er markant lavere.

»Alle de store Microsoft Navision-konsulenthuse har haft problemer
på grund af overkapacitet og for høje omkostninger. Hos Hands har vi taget fat om nældens rod og trimmet organisationen ved at
indføre en ny lønmodel, som sikrer en bedre sammenhæng mellem
omkostninger og resultat. Jeg tror, at vores konkurrenterne vil følge i samme spor,« forklarer Ole Wamsler.

Han understreger, at den strategi, firmaet lagde for to år siden, hvor man indførte et stærkt fokus på brancheløsninger og brancheforståelse, har vist sig at være det rigtige i et trængt marked.

»Vores forventninger til vækst i år er markant mindre end i 2001,
hvor vi voksede med 300 procent og blev kåret som IT-branchens
vækstkomet. Men tiderne har også ændret sig. Derfor har vi valgt at lægge vores omkostningsniveau i 2003 med udgangspunkt i en nulvækst, hvilket giver os bedre kontrol over omkostningsudviklingen i tilfælde af et år med lav vækst,« siger Ole Wamsler.

»Vi har taget alle udgifter i forbindelse med opkøb af fem firmaer i 2001 samt sidste års mange afskedigelser af medarbejdere over 2002-regnskabet. Vi har afdraget kraftigt på rentebærende banklån og investeret i fremtiden ved at bruge mange penge på udvikling af vores brancheløsninger og på opbygning af Hands International afdelingen, der har til huse her i Brøndby. Nu skal vi kigge fremad og høste frugten af vores strategi og er godt rustet til det. Vi kan tilbyde vore kunder konkurrencedygtige løsninger, hvor kunden ikke skal starte på nulpunktet, men får en 60-70 procent færdig brancheløsning, som der kan bygges videre på. Det giver hurtigere, mere sikker og billigere implementeringer for vore kunder,« understreger Ole Wamsler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere