Avaya og Swedia Networks indgår samarbejde

Swedia Networks går tættere på it-branchen med ny Avaya-aftale - der skaber en front mod Cisco i det høje IP-telefoni-marked

Partnerskab med IP-telefoni-leverandøren Avaya bringer telespilleren Swedia Networks tættere på it-kanalen. For Avaya er Swedia Networks et gennembrud i kampen om at komme ind i den høje ende af markedet.
»Vi er kommet meget tæt på vores mål om at få 2- 3 spillere i den høje ende af markedet som partnere. Og jeg må sige at Swedia Networks har grebet det hårdt an. De har sendt otte teknikere her fra start,« fortæller Avayas danske countrymanager Bent Vindmar.
Hos Swedia Networks er direktør Claus Falk også ganske godt tilfreds med aftalen, fordi den giver selskabet en mulighed for at sælge konvergensløsninger

»Vi ser at it og tele smelter sammen. Og lige nøjagtig Avayas produkter udfylder hullet - de er limen mellem tele- og it-verdenen,« lyder det fra en tilfreds Claus Falk.
Telerådgiveren Jesper Haumann fra Devoteam Fischer & Lorenz ser også rigtig gode takter i aftalen mellem Swedia Networks og Avaya.
»For Avaya er det godt, at selskabet har fået et alternativ til Netkoncept. Det gør Avayas løsninger til et reelt alternativ til Cisco, som sidder tungt på det danske marked,« siger Haumann.
Han peger på at timingen af aftalen også er god, fordi mange telefonsystemer - efter en pause siden år 2000 - nu står for tur til at blive udskiftet med IP-telefoni-løsninger.
Det er direkte i tråd med Claus Falks forventninger.
»Efter at mange investerede i nye produkter op til år 2000 faldt investeringerne. Men nu er mange af disse produkter nået til end-of-life, og vi ved at mange af vores kunder skal ud og købe nye løsninger. Vi laver allerede en del konvergensløsninger. Derfor er det bekvemt for os at have en fleksibel platform, som Avayas,« siger Falk.

Han ser det ikke som noget problem, at Swedia Networks ved at tlbyde ip-løsninger fra Avaya i højere grad kommer i konkurrence med den traditionelle it-kanal:
»Jeg tror vi kan tilbyde noget som it-kanalen ikke kan. Vi kommer fra en ægte 24/7-verden. Hvor vi snakker om 24 timer i døgnet alle ugens syv dage hele året rundt. I vores verden er 99 procents oppetid for lidt. Telefoni er jo I modsætning til it ægte realtid,« siger Falk.

Han ser dog ikke Swedia Networks kaste sig over alle it-produker.
»Vi skal ind og konkurrere med it-forhandlerne på grænseområdet mellem it og tele. Men vi skal ikke ind og være it-forhandler. I stedet søger vi her partnerskaber med traditionelle it-virksomheder,« understreger han.

Både Avaya og Swedia Networks har deres rødder i televerdenen. Avaya er skilt ud fra Lucent, der oprindeligt var en de af AT&T.Avayas rødder går således tilbage til telefonens opfindelse.
Swedia Networks rødder går måske ikke helt så langt tilbage. Selskabet blev i 1998 skilt ud fra det svenske teleselskab Telia. I dag har Swedia Networks mange store kunder og driver blandt andet Sonofons danske net.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere