Danske virksomheder køber færre pc'er

Salget af pc'er til private stiger støt herhjemme, men manglende købelyst hos virksomhederne trækker det samlede antal solgte pc'er ned med 15 procent. Det viser de seneste tal fra analysebureauet IDC.

Det går fortsat trægt med at sælge pc'er til danskerne.

Ifølge de nyeste kvartalstal fra analysebureauet IDC blev der langet 15 procent færre pc'er over disken hos landets forhandlere i tredje kvartal i år end i samme periode sidste år.

Specielt salget til virksomhederne lader vente på sig.

Ifølge Anders Elbak, der er senioranalytiker hos IDC, udebliver investeringerne hos virksomhederne af to grunde.

For det første kan virksomhedernes pc'er godt holde lidt endnu, og for det andet har mange virksomheder først sat penge af på næste års budget til udskiftningen af computerparken.

Danskerne køber dog pc'er til deres hjem i stor stil.

Det kan ses på markedsandelene for de producenter, der typisk leverer multimediemaskiner, såsom danske Amitech.

Amitech har i det forgangne år forbedret sit salg med 60 procent, så der står Amitech på 8 procent af de pc'er, der blev solgt i tredje kvartal i år. Det er en forbedring af markedsandelen på tre procent på et år.

Producenten Dell, der forsøger at skaffe flere kunder ved at tilbyde rabat til dem, der køber over internettet, har mistet sin tredjeplads til Fujitsu-Siemens.

Men i toppen over de mest solgte mærker ligger fortsat HP, der inklusiv det tidligere Compaq sidder på 27 procent af det danske pc-marked. IBM indtager andenpladsen med 17 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere