Fujitu Siemens går massivt tilbage på pc salget

De store danske tabere på pc-salget i 2006 var Dell og Fujitsu Siemens. Acer stormer frem og Lenovo overhalede Dell i fjerde kvartal.

Salget af bærbare og stationære computere steg med 16,7 procent i 2006 ifølge den seneste opgørelse fra IDC for det danske marked, men hverken Dell eller Fujitsu Siemens tog del i salgsfesten.

For Fujitsu Siemens er der nærmest tale om frit fald. Producenten gik som eneste producent i top fem direkte tilbage med en minus vækst på 19,1 procent.

Dells salg steg med kun 1,5 procent i 2006, og dermed glider producenten ned på andenpladsen. Førstepladsen er som altid besat af HP med en markedsandel på 25 procent, men i 2006 kæmpede Acer sig op på andenpladsen med en markedsandel på 15,5 procent. Acers salg voksede med næsten 40 procent i løbet af 2006.

Som et ekstra slag for Dell, så blev producenten også endeligt overhalet af Lenovo i årets fjerde kvartal. I årets sidste måneder fordeler de første pladser sig således. HP ligger nummer et med 27 procent af markedet, Acer nummer to med 16 procent, Lenovo tre med 14 procent og Dell er firer med 13 procent af markedet.

Lenovos salg steg med 39,2 procent i 2006 sammenlignet med 2005, og dermed går producenten klart forbi Fujitsu Siemens og holder tendensen fra fjerde kvartal, så vil Dell også blive distanceret inden længe.

Markedsandelen for de ti størtste producenter i Danmark, målt på salget af enheder. Kilde: IDC. Tallene fra fjerde kvartal er medregnet i statistikken, men de er preliminære, og derfor ikke de endelige tal. Ifølge IDC sker der dog sjældent de helt store ændringer i forhold til det endelige resultat.










PlaceringVirksomhedMarkedsandel i procent
1.HP 25,6
2.Acer15,5
3.Dell15,2
4.Lenovo12,7
5.Fujitsu Siemens8,4
6.Toshiba 3,7
7.NEC2,9
8.Apple2,9
9.Pakard Bell1,5
10.Asus1,4




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere