Tabte i byretten: Hans Vitalis føler sig bondefanget af forhandler

Tidligere Tech Data-direktør har netop tabt en sag i byretten om leasing af en kopimaskine. Vitalis anklager kopiforhandler for at snyde ham.

Hans Vitalis finansieringsfirma, Elite Finans tabte i sidste uge en sag mod en virksomhed, der ikke betalte sine regninger for leasing af en printer. Under retssagen kom det frem, at kunden selv ejer den printer, som de nægter at betale leasing for.

Elite Finans-direktør Hans Vitalis mener dog, at sagen handler om mere og andet end de ubetalte regninger. Han føler sig nemlig snydt af forhandleren Nordisk Dokument Kompagni, som Elite Finans købte kontrakten af, for en halv million kroner. Nordisk Dokument Kompagni er også dem, der fik den sagsøgte virksomhed til at skrive under på aftalen, der forpligtede dem til at betale for leasing af deres egen printer.

Dommen, der blev afsagt i Københavns Byret, fritog den anonyme virksomhed for al forpligtelse over for leasingfirmaet, og idømte desuden Elite Finans at betale 40.000 kroner i sagsomkostninger til det sagsøgte firma.

Elite Finans-direktøren føler sig godt snydt af Nordisk Dokument Kompagni, men forhandleren er i mellemtiden gået konkurs, og det er ikke muligt at rette anklage mod den.

»Det er kun fordi Nordisk Dokument Kompagni ikke eksisterer mere, ellers tror jeg vi ville have dannet fælles front mod virksomheden, og så ville vores krav være rettet mod dem,« siger Vitalis om sagsanlægget.

Han mener derfor, at sagen handler om, hvem der hænger på den aftale, som de begge er blevet snydt ind i af en tredje part.

»Jeg kan godt forstå, at virksomheden føler sig bondefanget. Men det gør vi jo også. Vi er også ofre. Men vi er de eneste, der betaler for det,« siger Hans Vitalis.

Elite Finans har nemlig betalt en halv million kroner for den aftale, der berettigede dem til at sende leasing-regninger til virksomheden. Regninger som de nu aldrig får penge ud af.

»Jeg indrømmer at det var forkert af os at acceptere den aftale, ligesom det var dumt af dem at underskrive den. Det er jo deres skyld, at vi kom til at betale for den aftale, og mistede de penge. Hvis de ikke havde skrevet under, var det aldrig sket,« siger han.

I dommen lægges der vægt på, at Elite Finans er en professionel virksomhed, der burde kunne gennemskue en forkert kontrakt. Men Hans Vitalis mener omvendt, at modparten også er en professionel virksomhed, der burde undersøge kontrakter før de underskriver dem.

Hans Vitalis understreger, at han ikke selv var direktør i Elite Finans, da aftalen blev indgået, og mener ikke, at aftalen kunne være indgået i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere