- Hvis du spørger manden på gaden om, hvordan det går med IT-erhvervet her i landet, vil han svare, at det vist befinder sig på kanten af graven. Men sådan er det jo slet ikke. Der er stadig vækst, men lige nu er den beskeden fremfor ekstrem som tidligere.
Sådan siger Helge Sander (V), Danmarks minister for IT og teknologi til Computerworld Online.
Han mener, at der er behov for meget grundigt at få kortlagt, hvordan det reelt står til med IT som erhverv i Danmark.
IT-udvikling kortlægges
Derfor har han sat sine embedsmænd i gang med at lave en 50-siders analyse, der skal ligge klar i foråret 2003.
Her skal IT-erhvervets udvikling gennem de seneste 10 år blandt andet beskrives.
- Jeg er meget spændt på at se, hvordan analysen vil vurdere erhvervets konkurrenceevne nu om dage, siger Helge Sander.
Han har også bedt sin embedsmænd om at undersøge beskæftigelsen og behovet for arbejdskraft inden for IT.
Dermed kompenserer Helge Sander for, at den nuværende regering har skrinlagt planen om et IT-arbejdskraftbarometer.
Den tidligere regering søsatte IT-barometeret, der løbende skulle overvåge udbud og efterspørgsel inden for IT-kompetencer i Danmark, men arbejdet gik i stå, da den ny regering tiltrådte.
Skæve meldinger
- Når der den seneste uge kan komme så skæve meldinger om beskæftigelsen, er der grund til at få kortlagt situationen. Der var jo en arbejdstagerorganisation, der skabte en stemning om, at der faktisk ikke var arbejde overhovedet i IT-branchen, siger Helge Sander.
Han erkender, at der kan være problemer med at få job for datamatikere og andre IT-folk med kortere uddannelser. Dem opfordrer han til at udnytte de nye meritordninger, hvor de kan bygge videre på deres uddannelse på universiteterne.
I analysearbejdet bidrager også Danmarks Statistik og brancheorganisationerne ITEK, IT-brancheforeningen og Dansk Handel & Service.
Når analysen ligger klar, vil Helge Sander nærlæse den og vurdere, om der er behov for at justere og tilpasse IT-politiken i Danmark.