Sander vil mane IT-myter i jorden

Den ene dag bliver IT-industrien udråbt til at være en branche på kanten af graven uden arbejde til nogen. Og dagen efter som en vigtig vækstsektor med flaskehals-problemer. Nu vil videnskabsminister Helge Sander have fakta på bordet. Den danske IT-branche bliver nu kortlagt.

- Hvis du spørger manden på gaden om, hvordan det går med IT-erhvervet her i landet, vil han svare, at det vist befinder sig på kanten af graven. Men sådan er det jo slet ikke. Der er stadig vækst, men lige nu er den beskeden fremfor ekstrem som tidligere.

Sådan siger Helge Sander (V), Danmarks minister for IT og teknologi til Computerworld Online.

Han mener, at der er behov for meget grundigt at få kortlagt, hvordan det reelt står til med IT som erhverv i Danmark.

IT-udvikling kortlægges

Derfor har han sat sine embedsmænd i gang med at lave en 50-siders analyse, der skal ligge klar i foråret 2003.

Her skal IT-erhvervets udvikling gennem de seneste 10 år blandt andet beskrives.

- Jeg er meget spændt på at se, hvordan analysen vil vurdere erhvervets konkurrenceevne nu om dage, siger Helge Sander.

Han har også bedt sin embedsmænd om at undersøge beskæftigelsen og behovet for arbejdskraft inden for IT.

Dermed kompenserer Helge Sander for, at den nuværende regering har skrinlagt planen om et IT-arbejdskraftbarometer.

Den tidligere regering søsatte IT-barometeret, der løbende skulle overvåge udbud og efterspørgsel inden for IT-kompetencer i Danmark, men arbejdet gik i stå, da den ny regering tiltrådte.

Skæve meldinger

- Når der den seneste uge kan komme så skæve meldinger om beskæftigelsen, er der grund til at få kortlagt situationen. Der var jo en arbejdstagerorganisation, der skabte en stemning om, at der faktisk ikke var arbejde overhovedet i IT-branchen, siger Helge Sander.

Han erkender, at der kan være problemer med at få job for datamatikere og andre IT-folk med kortere uddannelser. Dem opfordrer han til at udnytte de nye meritordninger, hvor de kan bygge videre på deres uddannelse på universiteterne.

I analysearbejdet bidrager også Danmarks Statistik og brancheorganisationerne ITEK, IT-brancheforeningen og Dansk Handel & Service.

Når analysen ligger klar, vil Helge Sander nærlæse den og vurdere, om der er behov for at justere og tilpasse IT-politiken i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere