Krav om fogedforbud mod Comway

Distributøren Frode Herløv kræver fogedforbud mod at brokervirksomheden Comway udnytter data fra spionage. Politiet rejser sigtelse mod ledende Comway-medarbejder.

Direktør i Frode Herløv A/S, Jan Lippert, vil have fogedretten på Frederiksberg til at nedlægge forbud mod at brokeren Comway Distribution udnytter stjålne data fra Frode Herløvs elektroniske faktureringssystem.

Fogedretssagen, der er berammet til den 18. februar, er en udløber af de beskyldninger om mere end et halvt års systematisk overvågning af Frode Herløv, som i begyndelsen af december fik politiet til at ransage Comways kontorer i København.

»Jeg ønsker at sikre mig mod, at Comway misbruger de data, de har haft adgang til i den periode, hvor overvågningen af vores systemer har stået på. Derfor rejser vi krav om fogedforbud,« siger Jan Lippert.

Hos Comway A/S bekræfter direktør Peter Garber, at fogedsagen er på vej, men fortæller samtidig at han ser frem til sagen med fortrøstning.

»Det bliver op til dommeren at se på sagens fakta, og mit udgangspunkt er, at vi står fornuftigt, når vi fremlægger sagen for fogedretten,« siger Peter Garber.

Comway-direktøren oplyser samtidig, politiet nu efter næsten to måneders efterforskning har rejst sigtelse mod Ulrik Foldskov, som er daglig leder af den afdeling i Comway, hvorfra spionagen agnmod Frode Herløv angiveligt skulle være foregået.

»Jeg betragter sigtelsen mod Ulrik Foldskov i hans egenskab som chef for afdelingen som en naturlig del af efterforskningen, men jeg forventer at den bliver frafaldet, når vi når længere i sagsforløbet, da den intet har på sig« siger Peter Garber.

Frode Herløv har overfor Comway rejst krav om erstatning, og ifølge CRNs oplysninger har der været forhandlinger mellem de to parter om et forlig. Forhandlingene har dog indtil videre ikke ført til noget resultat.

Ifølge CRNs oplysninger har Comway på et tidspunkt tilbudt en godtgørelse på mellem en kv atrt og en halv millioner kroner. Heroverfor står et krav fra Frode Herløv på flere millioner kroner. Ingen af parterne ønsker at kommenter disse oplysninger.

Københavns Politi vil ikke kommentere den igangværende efterforskning af spionsagen.

Industrispionage og ulovlig indtrængen i it-systemer kan i særligt grove tilfælde give op til seks års fængsel.





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere