Direktør i Frode Herløv A/S, Jan Lippert, vil have fogedretten på Frederiksberg til at nedlægge forbud mod at brokeren Comway Distribution udnytter stjålne data fra Frode Herløvs elektroniske faktureringssystem.
Fogedretssagen, der er berammet til den 18. februar, er en udløber af de beskyldninger om mere end et halvt års systematisk overvågning af Frode Herløv, som i begyndelsen af december fik politiet til at ransage Comways kontorer i København.
»Jeg ønsker at sikre mig mod, at Comway misbruger de data, de har haft adgang til i den periode, hvor overvågningen af vores systemer har stået på. Derfor rejser vi krav om fogedforbud,« siger Jan Lippert.
Hos Comway A/S bekræfter direktør Peter Garber, at fogedsagen er på vej, men fortæller samtidig at han ser frem til sagen med fortrøstning.
»Det bliver op til dommeren at se på sagens fakta, og mit udgangspunkt er, at vi står fornuftigt, når vi fremlægger sagen for fogedretten,« siger Peter Garber.
Comway-direktøren oplyser samtidig, politiet nu efter næsten to måneders efterforskning har rejst sigtelse mod Ulrik Foldskov, som er daglig leder af den afdeling i Comway, hvorfra spionagen agnmod Frode Herløv angiveligt skulle være foregået.
»Jeg betragter sigtelsen mod Ulrik Foldskov i hans egenskab som chef for afdelingen som en naturlig del af efterforskningen, men jeg forventer at den bliver frafaldet, når vi når længere i sagsforløbet, da den intet har på sig« siger Peter Garber.
Frode Herløv har overfor Comway rejst krav om erstatning, og ifølge CRNs oplysninger har der været forhandlinger mellem de to parter om et forlig. Forhandlingene har dog indtil videre ikke ført til noget resultat.
Ifølge CRNs oplysninger har Comway på et tidspunkt tilbudt en godtgørelse på mellem en kv atrt og en halv millioner kroner. Heroverfor står et krav fra Frode Herløv på flere millioner kroner. Ingen af parterne ønsker at kommenter disse oplysninger.
Københavns Politi vil ikke kommentere den igangværende efterforskning af spionsagen.
Industrispionage og ulovlig indtrængen i it-systemer kan i særligt grove tilfælde give op til seks års fængsel.