It-Profil:: Vil præge nye virksomheder

Flexpays Leif Andreasen ønsker en oprustning af danskernes it-kundskaber.

Hvad holder du mest og mindst af ved IT-branchen?
At se at samfundet kan drage nytte af den kolossale udvikling, som IT-udviklingen har været medvirkende til. Der er jo snart ikke et sted, hvor computerchips ikke anvendes. Vi bliver de næste, og det er nok det, jeg mindst kan lide ved branchen.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Selvom jeg startede i IT-branchen i 1970 har jeg kunnet følge med udviklingen. Det er til trods for den enorme hastighed og de forandringer, der er i branchen.

Hvad er du mindst stolt af?
Da jeg midt i firserne var udstationeret i Frankrig i Paris med min hustru og vores to piger, så jeg dem ikke meget i de tre år, hvor jeg rejste det meste af verden rundt for at promovere og sælge mainframesystemer.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Der er nogle stykker, men min franske chef sagde engang til mig: »du har visionerne gå nu ud og sælg dem,« - det gælder også dit liv.

Hvis du kunne gå tilbage i tiden og ændre hele din karriere - hvor ville du så være i dag?
I mulighedernes land, USA.

Hvad laver du om 10 år?
Sidder i bestyrelsen i Flexpay og andre virksomheder, hvor der sker noget og som jeg kan udbygge, skabe og præge.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Være med i en tænketank, der vedrører infrastruktur. Når jeg ser København i dag, er den faldet i søvn, og det lidt, der er lavet, er noget bras.

Hvilken konkurrent har gjort det bedst i år, og hvorfor?
Vi har ikke rigtig nogen konkurrenter inden for personalegoder sammen med vores samarbejdspartner. Er det hjemme-pc ordninger til medarbejderne i virksomhederne, så er vi 100 m mester med vores administrationssystem og 14 års erfaring. De andre tænker kun isenkram.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At virksomhederne ikke ønsker at tilbyde medarbejderne brutto- og nettoløns-finansierede personalegoder.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Sørge for, at alle unge som ældre over en bred kam kan få IT-undervisning. Langt de fleste brugere udnytter langt fra alle de faciliteter, som findes i softwaren i dag. Der ligger gemt en effektivitet forbedring, som er kolossal stor. Differencer momsen på pc udstyr, så selv pensionister kan få råd at anskaffe sig en. Give de statsansatte samme betingelser som private og kommunalt ansatte, nemlig muligheden for at være med i en hjemme-pc ordning.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg har igennem hele livet haft et stort arbejdspres, så jeg lever med det og holder det under kontrol. Jeg lytter til kroppen og når det er tid til det en aften, ser jeg bare en film i tv.

Hvordan kobler du af?
Når jeg laver alt andet end mit daglige arbejde. Har venner eller familie på besøg til en god aften, eller tager et par uger til Sydfrankrig hvor vi har en lejlighed, eller til Sydspanien hos nogle venner.

Hvis du var et stykke hardware, hvad ville du så være?
Skærmen, den bliver pudset og plejet, og så kan man jo følge med i hvad der sker, alt det andet isenkram er jo pakket af vejen i mørket og skal bare udføre kommandoer.

CV:
1973: Regnecentralen
1975: NESA, Systemplanlægger og programmør
1978: Philips Data Systemer
1981: Honeywell Bull, bl.a. salgs- og marketingchef
2002: Nicator, opstart og ejerskab
2007: Flexpay, Direktør




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere