Kildegaards i2i ekspanderer og fordobler overskuddet

2007-overskuddet blev på 15 millioner kroner for forhandlerhuset i2i, der har Kjeld Kildegaard i spidsen.

Omsætningen lå i omegnen af 180 millioner kroner og overskuddet før skat blev på 15,4 millioner kroner før skat i 2007, hos den Birkerødbaserede forhandler i2i. I 2006 kom i2i ud med et overskud på 4,2 millioner kroner før skat. Ambitionen for 2008 er, at nå en omsætning på 400 millioner kroner og være etableret blandt de fem største forhandlere i Danmark.

»Jeg er særdeles tilfreds med regnskabet. Det viser, at vi har en sund butik og en god forretning,« siger i2i's direktør og hovedejer Kjeld Kildegaard.

Det er ikke kun organisk vækst, der ligger bag i2i's fremrykning. Sidste år købte i2i forhandleren Four Systems og startede år 2008 med at købe forhandleren Kompetera.

Som forklaring på, hvordan i2i som et forholdsvist nystartet selskab har likviditet til sælge hardware i stor stil angiver direktør Keld Kildegaard, at næsten halvdelen af alle i2i's salg er finanserbare.

»Vi bruger Leasing som et dagligt redskab. 45 procent af de af de salg vi har er finanserbare. Det gode ved et finansieret salg er, at det giver os en væsentlig bedre likviditet,« konstaterer Kjeld Kildegaard.

Han fortæller samtidig, at i2i har meget fokus på at sælge flere produkter af gangen.

»Der er mange fordele ved at bundle et salg, så vi sælger flere produkter i samme pakke. Blandt andet kan vi give større rabatter, og vi kan bringe finansiering på banen, som et værktøj,« siger Kjeld Kildegaard.

Kildegaard og i2i satser både på at sælge hardware og løsninger. Samtidig mener han, at det er for tidligt at annoncere hardwaresælgernes død.

»Jeg tror stadigvæk, der er et marked for dem, som sælger rent jern, men man skal have fokus på omkostningerne,« slår Kildegaard fast.

Kjeld Kildegaard lægger vægt på, at i2i er et rent salgshus, som i bred udstrækning samarbejder med andre selskaber og sælger deres løsninger.

»Det er minimalt hvor mange teknikere vi har. Vi har de folk, der skal til for at opnå vores certificeringer. Det er det. Det vi ønsker at være er et aggressivt salgshus. Man kan sige vi gør lidt ud af at bringe de gamle it-salgsdyder tilbage, hvor alle tager en hånd med kanvas og vi går benhårdt efter ordrerne,« siger Kjeld Kildegaard.

i2i's profil som et kompetencehus kommer så via samarbejdet med partnere.

» Vi har en række gode partnere, som er bedre til det tekniske end til at sælge,« siger Keld Kildegaard.

Han understreger også, at vækst ikke er et mål i sig selv. 2008-ambitionen om at nå op på en omsætning på omkring 4000 millioner bygger han blandt andet på opkøbet af Forhandleren Kompetera og den kendsgerning, at i2i er kommet med på flere SKI-aftaler.

»Omsætningen er ikke så vigtig. Jeg regner kun med, at den vil stige lidt i 2009. Det at drive en sund forretning er en balancegang, der handler om at både medarbejdere og kunder er glade,« siger Keld Kildegaard.

Han har dog ikke lagt vækstambitionerne ned i skuffen.

»Mon ikke der kommer et opkøb senere på året,« smiler Keld Kildegaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere