Ny fyringsrunde i Columbus

Selv om Navision-forhandleren Columbus IT Partner ifølge topchef Carsten Dilling mærker øget interesse som følge af Microsofts køb af Navision, må selskabet atter afskedige folk. Det er et led i firmaets omstruktureringsproces, siger han.

Columbus IT Partner har i de seneste dage igen fyret et antal medarbejdere, men administrerende direktør Carsten Dilling kan ikke oplyse, hvor mange det drejer sig om, eller hvor fyringerne har fundet sted. Softwarehuset havde 849 ansatte ved udgangen af første halvår.

- Vi er midt i en budgetproces nu i alle dele af koncernen. Der er helt konkrete mål for, hvad vi skal nå i hvert kvartal. Det forholder afdelinger i alle lande sig til, men det forskelligt, hvad de vælger at gøre, siger han og tilføjer:

- I den proces sker der også justeringer på mandskabet. Det er jo et led i den omstruktureringsproces, som vi har været igennem i det sidste år.

Carsten Dilling overtog chefstolen i august 2001 og iværksatte straks en effektivisering og slankning af organisationen.

Computerworld Onlines oplysninger tyder på, at nogle medarbejdere opfatter den seneste fyringsrunde som alvorlig, fordi den har ramt alle dele af koncernen.

Columbus nyder godt af Microsoft-køb

Columbus har allerede reduceret medarbejdsstaben med en femtedel, fra 1044 ved udgangen af første halvår sidste år til 849 ved udgangen af første halvår i år.

Underskuddet i første halvår blev reduceret fra ni millioner kroner mod 43 millioner kroner i samme periode sidste år. Omsætningen steg fra 299 millioner til 338 millioner kroner.

Carsten Dilling skal 15. november præsentere regnskab for tredie kvartal. Tal må han ikke sige noget om, men han vil gerne understrege, at Microsofts overtagelse af Navision kaster mersalg af sig for Columbus IT Partner.

- Det er nemmere at få en seriøs kontakt med en kunde i Rusland, når vi kan sige, at vi er tæt partner til Microsoft ? og ikke et mindre firma med adresse Vedbæk, siger han.

Carsten Dilling fremhæver, at det tætte forhold til Navision og nu Microsoft er vigtigt i international sammenhæng. Her er af to-trediedele af omsætningen placeret.

Ifølge Columbus-direktøren er markedet for Axapta ? virksomhedens kernekompetence ? præget af færre, men større, ordrer. Han er overbevist om, at det kommer hans selskab til gavn, da det er en af de største Navisionforhandlere og internationalt vidt forgrenet.

- Vores mål er at få en "fair share" af effekten af Navisions indlemmelse i Microsoft Business Solutions, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere