SDC fyrer og sælger datterselskab

Softwarehuset SDC-Finansystemer A/S er blevet solgt til et hollandsk-israelsk firma, der overtager udviklingen af et banksystem, som benyttes i 80 danske pengeinstitutter. 41 ud af 110 medarbejdere er afskediget.

Det har givet efterdønninger i alle dele SDC af 1993 Holding - også kaldet Sparekassernes Datacenter Holding - at Danske Bank i 2001 købte BG Bank.

Derved mistede SDC en af sine allerstørste kunder og bebudede efterfølgende en kraftig reduktion i antallet af medarbejdere for at tilpasse udgifterne til indtægterne. Alene SDC Udvikling - der ved årets start havde 329 ansatte - skal ned på 215 medarbejdere ved udgangen af 2003.

Tabet af den store kunde er også medvirkende til, at SDC af 1993 Holding nu sælger sit datterselskab SDC-Finanssystem A/S til det hollandsk-israelske IT-firma BluePhoenix.

Som følge heraf er 41 ud af 110 medarbejdere blev fyret, men det er den lempeligste løsning i den øjeblikkelige situation, understreger administrerende direktør for SDC Udvikling og formand for Finanssystemers bestyrelse, Jørgen Giversen.

- Efter frafaldet af BG Bank var der kun penge til et selskab på 10 medarbejdere. Hvis ikke vi havde solgt Finanssystemer, havde vi været nødt til lukke det og fusionere resterne med SDC, forklarer Jørgen Giversen til Computerworld Online. Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange penge SDC af 1993 Holding har fået for SDC-Finanssystem.

Sikrer udvikling af Kernesystemet

BluePhoenix udvikler og vedligeholder systemudviklingsværktøjet AppBuilder, som SDC-Finanssystem har brugt til udvikling af Kernesystemet. Dette system bliver brugt i mere end 80 større og mindre danske pengeinstitutter.

AppBuilder er en videreudvikling af systemværktøjet HPS, som i mange år har været en af grundstenene i udviklingen af adskillige bankers og forsikringsselskabers finansielle systemer. SDC har været så tilfreds med HPS og AppBuilder, at det ifølge Jørgen Giversen lå lige for at sælge til BluePhoenix.

SDC af 1993 Holding ejede SDC-Finanssystem sammen med det amerikanske selskab ALLTEL, der sidste år købte IBM's andel af Finanssystem og derved fik 20 procent af aktiekapitalen.

ALLTEL står for udviklingen og vedligeholdelsen af den internationale udgave af Kernesystemet, Corebank, der har fået pæn international succes. Med salget til BluePhoenix overgår SDC og ALLTEL til at være kunder hos det tidligere Finanssystem, oplyser Jørgen Giversen.

- Vi ville gerne have været medejere, men BluePhoenix foretrak os som samarbejdspartnere. Og det er nok også det bedste med én ejer, der bestemmer retningen for selskabet, siger han.

Ud over de 69 tilbageblevne medarbejdere i Finanssystem er der 40 udviklere i SDC Udvikling, som arbejder med Kernesystemet. ALLTEL har ligeledes 40 mand til at vedligeholde og videreudvikle Corebank.

- Så der er pænt mange udviklingsressourcer på vores system - og vi får opretholdt en stærk kompetence i forhold til Kernesystemet i Danmark, hvilket har været det vigtigste for os. Kunderne behøver derfor ikke frygte noget, siger Jørgen Giversen.

I en pressemeddelelse understreger den administrerende direktør for BluePhoenix, Arik Kilman, at købet af Finanssystem tilfører betydelig viden og ressourcer til selskabet og gør det muligt at øge indsatsen over "en voksende kundegruppe på internationalt plan".

SDC Finanssystem A/S omsatte i 2001 for 120 millioner kroner og fik et overskud på 800.000 kroner før skat.

SDC af 1993 Holding er ejet af en række danske pengeinstitutter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere