Læs også: Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen
"Det har simpelthen intet på sig, at vi går forrest med det her."
TDC's direktør for jura og regulering, Miriam Hvidt, er klar i mælet.
Hun går nu til modangreb mod den anklage, som Telenor har rettet imod TDC.
Anklagen lyder på, at TDC skulle have gået forrest med at presse detailpriserne på bredbånd via TDC's kobbernet ned.
Det skaber et problem for udbyderne i TDC's net, fordi forskellen mellem lejeprisen i TDC's net og prisen til slutbrugerne, bliver for lille til at drive en forretning.
På den måde udnytter TDC sin dominerende markedsposition, mener Telenor.
TDC: Vi har beviserne på vores side
Men TDC fremlægger nu en oversigt - et dataark - over udviklingen i danske bredbåndspriser de seneste år - måned for måned.
Miriam Hvidt fremhæver 10/1 megabit-bredbånd som et eksempel. Her nedsatte Telenor som det første selskab prisen til 199 kroner i februar 2010. Fullrate fulgte op den efterfølgende måned ved også at sænke prisen til 199 kroner.
"Telenor er gået forrest med at sætte prisen ned på 10 megabit i februar 2010, hvor de gik ned på 199 kroner. Data viser, at TDC ikke går forrest i en nedadgående prisspiral," siger hun med henvisning til prisoversigten.
"Det er helt forkert at hævde, at det er os, der klemmer detailprisen i det her marked, og det har vi dokumenteret," fortæller TDC-direktøren.
Computerworld har gennemgået de øjeblikkelige bredbåndspriser, og heraf fremgår det, at TDC's datterselskab Fullrate lige nu tilbyder en 4/1-forbindelse til 179 kroner. Telenor tager den samme pris for den halve hastighed.
Telenor mener, at det er med til at underbygge selskabets pointe, men også her tager teleselskabet fejl, pointerer Miriam Hvidt.
Derfor fulgte TDC en konkurrent med ned i pris
Ifølge prisoversigten fra TDC gik Stofa, der dengang var ejet af Telia, i april 2010 ind på markedet med fire megabit-bredbånd til 159 kroner.
Først i juli gik Fullrate ind på markedet med sit fire megabit-produkt til 179 kroner.
Stofa leverer på kabelnettet og dermed en anden infrastruktur end TDC, men Stofas priser bør have indflydelse på TDC's prissætning, forklarer Miriam Hvidt.
"Det er jo fuldstændig ligegyldigt for kunderne, om forbindelsen kommer via en kobberledning, gennem luften, gennem en fiber eller noget andet. Kunderne ser på, hvad de får, om det er en god og stabil tjeneste, hvilken hastighed er det, og hvilke andre features og value added services er der omkring det," siger hun.
Hun mener, at bredbåndspriserne skal ses i et større billede.
"Elselskaberne blander sig jo også i debatten, og det beviser, der er en konkurrence på tværs af infrastrukturerne," forklarer hun.
Går helt galt i byen
Miriam Hvidt er også forundret over, at Telenor kritiserer hele prissætningen med kritik af TDC, da TDC ikke dikterer den lejepris, som Telenor skal betale for at få adgang til TDC's net for at tilbyde et bredbåndsprodukt.
Lejeprisen, den såkaldte engrospris, er fastsat af IT- og Telestyrelsen ud fra en kompliceret model, der hedder LRAIC.
Det er en model, som tager hensyn til de historiske omkostninger, TDC har haft til at etablere nettet.
"Telenor går helt galt i byen ved at sige, at vores engrospriser, som er fastsat efter alle kunstens regler i IT- og Telestyrelsen efter LRAIC-metoder ud fra vores omkostninger, er høje," siger hun.
En gennemgang af de nuværende priser over kobber viser dog, at TDC er gået forrest med en pris på 249 kroner på 20 megabit-bredbånd.
"Men Telenor har været ude at sige, at deres problem ikke ligger på de høje hastigheder, så det burde vel ikke udgøre et problem som sådan," svarer Miriam Hvidt.
Telenors regulatoriske chef, Nicholai Kramer-Pfeiffer, har fremhævet, at der er et større spillerum mellem engrospris og detailpris på højere hastigheder, så her gør et prispres knap så ondt. Samtidig mener han, at det er de laveste priser, der lokker kunder ind i butikken.
Netop nu kører Telenor en kampagne på 20 megabit-bredbånd, hvor prisen er 199 kroner per måned.
Læs også:
Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen
Fiberselskaber: Vores investeringer er i fare
TDC kan tvinges til at sænke leje-pris for kobbernet
Telenor og TDC i slagsmål om bredbåndspriser