Artikel top billede

Sådan laver du et genialt cv på få minutter

Du kan omdanne et kedeligt cv til en flot grafisk illustration på få minutter. Se her, hvor let du kan imponere din kommende arbejdsgiver.

Den ny-uddannede amerikanske journalist Chris Spurlock fik tidligere på året stor opmærksom på internettet. Ikke på grund af sit journalistiske arbejde, men fordi Spurlocks cv spredte sig som en steppebrand på Twitter og andre sociale medier.

I stedet for det traditionelle kedelige cv i punktform har han lavet et grafisk design med en tidslinje og en graf, der illustrerer, hvor store og krævende opgaver han har løst.

Sådan kan du lave et fedt cv

Chris Spurlocks cv er imponerende, og han har sandsynligvis brugt et dyrt og avanceret layout-program som eksempelvis Adobe Indesign.

Men på få minutter kan du lave et cv, der minder om det helt uden at bruge dyre programmer. Du skal blot bruge hjemmesiden Vizualize.me, der kan omdanne oplysningerne på dit cv til grafiske illustrationer.

I øjeblikket skal du have en invitation for at få lov til at bruge Vizualize.me, men fortvivl ikke.

Henter data fra LinkedIn

Du kan anmode om at få en invitation på forsiden Vizualize.me, og da skribenten af denne artikel sendte en anmodning, lå der få minutter senere en mail med en invitationskode i indbakken.

Når du har tilmeldt dig med invitationskoden, kan du få Vizualize.me til automatisk at hente hele dit cv fra det sociale netværk LinkedIn, så du slipper for at skulle taste alle dine oplysninger ind på hjemmesiden. 

Dine LinkedIn-oplysninger bliver på få sekunder omdannet til en grafik, der viser en tidslinje over dit arbejdsliv, din uddannelse og de fleste andre oplysninger, som du har tastet ind på din LinkedIn-profil. 

Smid dine kick-ass-evner på

Du kan naturligvis selv indtaste yderligere oplysninger om alt fra sprogkundskaber, interesser og dine særlige ekspertiser  - eller som Vizualize.me formulerer det "your kickass skills". 

Sådan visualiserer Vizualize.me eksempelvis dine sprogkundskaber:

Vizualize.me lader dig vælge mellem seks forskellige temaer, og du kan desuden selv sammensætte farver, uploade din egen baggrund, ændre skrifttyper og så videre. 

Når du er færdig, kan du vælge at maile dit cv til dine kontakter eller poste det på sociale netværk som Facebook, Twitter og Google+.

Vi havde dog gerne set, at det også var muligt at downloade cv'et som pdf-fil, men den funktion ser desværre ikke ud til at findes hos Vizualize.me på nuværende tidspunkt.

Sådan gik det Chris

Og til sidst spørger du måske dig selv, hvad journalisten Chris Spurlock fik ud af sit cv og sin nyfundne internet-berømthed?

Selv om medie-jobmarkedet er noget nær udtørret, fik han i løbet af få dage mere end 10 henvendelser fra interesserede arbejdsgivere, og mindre end en måned efter fik han et job hos det store amerikanske blogmedie Huffington Post.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere