Motorsave, haglgeværer og raketkastere. Det var for meget for de tyske censur-myndigheder, som satte det legendariske spil Doom på den sorte liste i 1994. Mens resten af verden havde travlt med slagte rumuhyrer og skyde sig gennem den lidt kantede pixel-verden, så måtte tyskerne altså - officielt - undvære et af de mest berømte computerspil nogensinde.
Først nu - 17 år senere - er det blevet tilladt at sælge spillet i Tyskland. Den tyske "Bundesprüfstelle für jugendgefährdende Medien" har streget Doom og den sataniske efterfølger "Doom 2 - Hell on Earth" fra listen over forbudte spil.
ZeniMax Media havde søgt om at få fjernet Doom fra listen med henvisning til, at spillet er en vigtig del af firmaets historie.
Myndighederne begrunder beslutningen med, at spillets grafik er så realitetsfjern og abstrakt set med nutidens målestok, at det ikke længere kan begrunde et forbud. Spillet har dog nu fået en 16+ aldersmærkning.
I den udførlige begrundelse hedder det bl.a., at spilleren ikke bliver følelsesmæssigt involveret i spillet på samme måde, som det var tilfældet for 17 år siden.
Det ser altså ud til, at man blot skal vente indtil spillets grafik er så forældet, at det ikke længere kan støde nogen.
Tyskerne vil dog fortsat ikke tillade et andet klassisk skydespil, Wolfenstein, der er proppet med nazi-symboler. Faktisk må den amerikanske udgave af Doom 2 stadig ikke sælges i Tyskland, fordi den indeholder to baner fra Wolfenstein 3D.
Men de tyske regler betyder, at forbud mod salg af computerspil automatisk bliver ophævet efter 25 år.
I 2007 blev Doom af amerikanske spilanmeldere valgt til en liste over de ti mest indflydelsesrige spil nogensinde.