Dansker til tops i Silicon Valley

STORT PORTRÆT. Efter Oracles køb af Peoplesoft ryger danskeren Jesper Andersen fra Peoplesofts top direkte ind på en af de allerfornemmeste direktør-gange i Silicon Valley - lige ved siden af Larry Ellison.

Det er sjældent at navneskiltene på døren indtil de allerstørste direktør-kontorer i Silicon Valley har dansk islæt.

Men det bliver ikke desto mindre tilfældet efter at Oracle har købt Peoplesoft. Den 42-årige dansker Jesper Andersen er netop blevet forfremmet fra sin post som General Manager for Tools & Technology i Peoplesoft til Vice President i Oracle.

I Peoplesoft havde danskeren, der oprindeligt stammer fra Aalborg-forstaden Gug, ansvaret for mere end 800 ansatte og al teknologisk udvikling hos softwareselskabet. Nu vokser det ansvar betydeligt i og med at nordjyden får det overordnede ansvar for at få integreret softwaren fra den 58 milliarder store investering med Oracles egen software.

Fra Danmark til USA
Turen til tops i Silicon Valley startede egentlig, da Jesper Andersen som ung ingeniør arbejdede med at udvikle software for Christian Rovsing-selskabet CRI. Da selskabet bag blandt andet F16-flyene, Lockheed Martin, købte det danske selskab for at benytte softwareplatformen til at ændre deres generelle softwaremiljø. Som hovedkreatør en den fulgte Jesper Andersen med til USA sammen med sin kone og datter.

Det blev til fire år hos Lockheed Martin i Seattle, indtil Silicon Valley i slutningen af halvfemserne for alvor begyndte at kalde på ham.

»Når man er dansker og beskæftiger sig med it, jamen så er Silicon Valley, det sted, som er absolut mest interessant,« forklarede Jesper Andersen selv over for IT-avisen ComON, da vi mødte ham i oktober - få uger før Oracle overtog Peoplesoft.

Så da muligheden bød sig, skiftede han til Oracles udviklingsdivision, hvor han var med til at lancere gigantens første produkter med Web services.

Her blev det til fire år inden ambitionerne ville mere, og danskeren skiftede til en stilling som næstkommanderende hos udvikleren af CRM-software, Pivotal i Vancouver, Canada.

Skifte til Peoplesoft
Efter halvandet år trak Silicon Valley dog atter i Hr. Andersen, der skiftede til Peoplesoft, hvor han nu kan kalde sig en af de danskere med den højeste it-rang på verdensplan.

Da ComON mødte Jesper Andersen i oktober 2004 havde han ikke ambitioner om at avance yderligere. Arbejdet i Peoplesoft var rugeligt udfordrende.

» Det er for eksempel ikke hver dag, at man har mulighed for at være den primære driver i en one-billion-dollar-alliance med IBM, som den vi indgik for nyligt,« forklarede Jesper Andersen, der grinte ved tanken om, at han »jo bare er en dreng fra Gug,« som nu leger med de allerstørste i verden.

Men nu kommer »drengen fra Gug« til at lege endnu mere med de store. Efter forfremmelsen kommer han til at referere direkte til Larry Ellison - en af verdens rigeste og mest magtfulde mænd.

Stolt af danske rødder
Selv om Jesper Andersen er stolt af at være dansker og fejrer jul på traditionel dansk vis med brunede kartofler, brun sovs og flæskesteg, vil han ikke hjem til Danmark.

»Jeg er meget dansk og vil altid være dansk. Og heldigvis er jeg så privilegeret, at jeg kan komme hjem flere gange om året. Men Danmark er meget lille it-mæssigt, sammenlignet med Silicon Valley, og derfor er udfordringerne meget små,« forklarede Jesper Andersen, der dog følger alle de danske fodboldlandskampe via Danmarks Radios hjemmeside. Eksempelvis har han engang set en hel landskamp på et billede, der var fem centimeter i bredden.

»Desuden har vi webcam på alle computere, og hver weekend snakker vi med vores familie og venner i Danmark enten via messenger eller webcam. På den måde bliver lettere og lettere at holde kontakten, som dansker i udlandet,« sagde Jesper Andersen til ComON i oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere