Nintendo tjente 2 mia. kr.

I det seneste regnskabsår har Nintendo halveret sit overskud. Konsolsalget har ikke levet op til forventningerne.

Den japanske spilkoncern Nintendo har fremlagt et skuffende årsregnskab for 2003/2004. I forhold til det sidste regnskabsår er koncernens nettooverskud halveret fra 67,3 milliarder yen til 33 milliarder yen eller omkring to mia. kroner. I samme periode er omsætningen steget svagt med 1,2 pct. til knap 30 mia. kroner.

På regnskabsårets sidste dag - den 31. marts - faldt dollarkursen til 103 yen, den laveste kurs i fire år, og netop den svage dollar nævnes som hovedårsagen til Nintendos faldende overskud.

Men en anden faktor kan være, at priskrigen på konsolmarkedet har tvunget Nintendo til halvere prisen for sin GameCube-konsol til 99 euro.

Salget af konsollen har ikke levet op til forventningerne, og Nintendo måtte i september sidste år gennemføre et midlertidigt produktionsstop for at få tømt sin lagerbeholdning.

Nintendo meddelte i sidste måned, at efterfølgeren til GameCube kommer på markedet i 2005 eller 2006, og senere i år lanceres en ny håndholdt konsol med dobbelt-skærm.

Koncernen er fortsat førende på markedet for mobile spilenheder med sin Gameboy Advance, men Sony har annonceret sit indtog på markedet med PlayStation Portable (PSP), som lanceres mod udgangen af året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere