Invensys holder Baan Nordic oven vande

Baan fik et underskud på 35 millioner kroner sidste år. Men revisorerne tager forbehold for indtægter for 42,6 millioner kroner, der ikke kan dokumenteres ordentligt. Samtidig sikrer ejeren Invensys, at firmaet fortsat er i drift.

Regnskabsåret 2001 - 2002 var for ERP-leverandøren Baan Nordic nok et tumultarisk år. Virksomheden var igennem omfattende omstruktureringer, og det har sat sig præg på regnskabet.

Den 21. august fik Baan Nordic tilført 80 millioner kroner fra moderselskabet - automatiseringskoncernen Invensys - og de penge var nødvendige for at sikre Baans fortsatte drift i Norden. Det fremgår af det netop offentliggjorte regnskab.

Baan Nordic A/S Årsregnskab
Tusinde kroner2001/02 2000/01
(15 mdr.)
Bruttoresultat22.942160
Resultat af primær drift (EBIT)-34.152-73.770
Resultat før skat -36.929-73.858
Resultat-35.009-83.401
Egenkapital-77.864-42.855
Antal ansatte102112
Softwarehuset kom ud af regnskabsåret med en negativ egenkapital på 78 millioner kroner mod 42,6 millioner kroner året før. Med de 80 millioner kroner fulgte en erklæring fra Invensys International B.V. om, at koncernen vil sikre Baan Nordics likviditet fremover - et såkaldt "letter of support".

Det er også ekstra nødvendigt i lyset af de øvrige tal i regnskabet. Driftsunderskuddet blev på 34 millioner kroner mod et minus i forrige regnskabsår på 73 millioner kroner - for en periode der dækkede 15 måneder.

Usikkerhed om 42 millioner kroner

Baan Nordic oplyser ikke omsætning, men derimod bruttoresultat, som er et sammendrag af nettoomsætningen og "visse omkostningsposter".

Bruttoresultatet blev i 2001-2002 på 22,9 millioner kroner, men Baan Nordics bestyrelse noterer i regnskabet, at der er usikkerhed om beløbet.

I bruttoresultatet har Baan medregnet indtægter på i alt 42,6 millioner kroner for royalties og andre indtægter fra konfigurationssoftware. Imidlertid kan selskabet ikke dokumentere beløbets størrelse - og det er "derfor behæftet med væsentlige usikkerheder", som bestyrelsen selv skriver.

Den manglende dokumentation for millionindtægterne får derfor revisorerne fra Ernst & Young til at tage forbehold for den del af regnskab.

Imidlertid er revisorerne enige i, at Invensys' støtte-erklæring til Baan Nordic er tilstrækkeligt til at sikre Baans fortsatte drift.

Selv tror bestyrelsen på, at selskabet nok skal klare skærene - blandt andet med henvisning til, at omsætningen er steget i forhold til året før. Det er sket i et marked, hvor kunderne ellers har ændret fokus hen mod produkter, der giver et hurtigere afkast af investeringerne.

Selskabet skriver, at der i regnskabsåret i gennemsnit var ansat 102 medarbejdere. Nu er antallet af ansatte 50, da udviklingsafdelingen for CRM - det tidligere Beologic - er nedlagt i Danmark ved udgangen af september.

Fremover skal udviklingen af kundestyringssystemer foregå i USA, Holland og Indien.

Vil du vide mere om Baan og Invensys?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere