Danske forskere udvikler intelligente apparater

Et nyt europæisk forskningsprojekt på Aalborg Universitet skal udvikle fremtidens indlejrede it-systemer.

Aalborg Universitet skal lede et nyt europæisk forskningsprojekt inden for udviklingen af indlejrede systemer. Det samlede budget for det treårige projekt er på 20 millioner kroner, hvoraf EU bidrager med mere end halvdelen under det 7. rammeprogram.

Projektet har fået navnet Quasimodo, som er en forkortelse for det mere besværlige »Quantitative System Properties in Model-Driven-Design of Embedded Systems«.

Projektets opstartmøde holdes i denne uge på Aalborg Universitet, hvor 30 forskere inden for området fra flere europæiske lande deltager.

»Den store interesse for deltagelse i af mødet af topforskere vidner om, at det er et vigtigt og fagligt interessant projekt at deltage i,« siger professor Kim G. Larsen fra Aalborg Universitet.

Allerede i dag bliver computersystemer indbygget i alt fr vaskemaskiner og blodtryksmålere til klimastyringsanlæg, biler og satellitter. Det gør apparaterne »intelligente«, men samtidig utroligt komplekse og svære at udvikle.

Quasimodo-projektet skal fokusere på udviklingen af værktøjer til analyse, design, programmering og afprøvning af sådanne komplekse indlejrede systemer.

Det forventes, at markedet for indlejrede systemet vil vokse fra 279 milliarder kroner i 2004 til 536 mia. i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere