Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Datatilsyn indbyder til dialog med e-butikker

De danske e-butikker frygter, at en vurdering fra Datatilsynet vil forhindre dem i at udsende kvitteringer. Tilsynet siger, at det vil diskutere sagen med parterne, før det tager en beslutning.

Foreningen For Dansk Internet Handel, FDIH, frygter, at Datatilsynet vil tvinge butikkerne til at kryptere kvitteringer til kunderne. Men datatilsynet vil først diskutere sagen med e-butikkerne, før tilsynet tager en beslutning.

Baggrunden for FDIH´s frygt er en vurdering fra Datatilsynet, der siger at bibliotekerne ikke må udsende ukrypterede mails med kvitteringer for bogreservationer, fordi de vil kunne opsnappes af tredjemand og bruges til krænkelse af privatlivets fred. Det har fået de danske e-butikker til at frygte, at det også kan komme til at gælde for de kvitteringer, som e-butikkerne udsender.

Men tilsynet har endnu ikke afgjort, om det også skal gælde for e-handel. Datatilsynet vil først have lejlighed til at diskutere sagen med parterne på området.

»Vi har endnu ikke afgjort noget, og vi vil indbyde de relevante parter på området til en diskussion, om hvad vi kan gøre for at sikre kvitteringer bedre. Vi tager ikke nogen beslutninger, uden at først at høre på branchen og de relevante forbrugerorganisationer,« siger Datatilsynets direktør, Janni Christoffersen.

Hun mener dog, at der er behov for beskyttelse af kunders data, og at kunderne efter hendes opfattelse også har forventning om et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau, fordi alle i dag er klar over, at internettet ikke er et særligt sikkert sted.

Janni Christoffersen henviser blandt andet til en sag i byggemarkedet Harald Nyborg, hvor man på grund af en programmeringsfejl ret let kunne gå ind og se, hvad andre kunder havde købt.

»Den sag viste, at kunderne går op i, at oplysninger om hvad de har købt, og hvordan de har betalt, er sikret godt nok. Vurderet ud fra sådan en sag, så efterspørger kunderne altså sikring af deres kundedata,« siger Janni Christoffersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere