Sander vil binde 3G-kunder i et år

Videnskabsminister Helge Sander vil forlænge bindingsperioden for 3G-kunder fra seks til 12 måneder for at sætte gang i 3G-markedet.

Helge Sander har i dag indkaldt til møde i teleforligskredsen, som består af teleordførere fra Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Venstre og Konservative, for at skaffe flertal for at forlænge bindingsperioden for kunder, der køber 3G-mobiltelefoner.

Som det ser ud nu, er det maksimalt tilladt at binde mobilkunder i seks måneder. Teleforligskredsen ser dog ud til at have et flertal bag sig til at fordoble til 12 måneder for 3G-kunderne, for at udbrede 3G-teknologien og sparke det haltende marked op i fart. Der er i dag cirka 5,4 millioner mobilkunder, hvoraf 125.000 har 3G-mobiltelefon.

Et argument fra teleforligskredsen er, at teknologien på 3G-området i Danmark på nuværende tidspunkt ikke gavner hverken samfundet eller borgerne. Et flertal ser derfor ud til at støtte videnskabsminister Helge Sanders forslag om at fordoble bindingsperioden til 12 måneder. Det skulle samtidigt kunne åbne muligheder for lavere priser på 3G-telefoner for de kommende kunder.

Tidligere har ministeren ellers kritiseret, at konkurrencestyrelsen ville tillade en længere bindingsperiode. Det samme gjorde Socialdemokraterne, som nu også er for en forlængelse.

Det skal dog stadig kun være muligt at binde GSM-kunderne i seks måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere