Artikel top billede

Chrome OS bliver næppe færdig i år

Google har udskudt lanceringen af det længe ventede Chrome OS.

Mandag gik Google-chef Eric Schmidt på scenen under den store Web 2.0 Summit i San Francisco og talte om sine mobile operativsystemer Android og Chrome OS. Det var ventet at Google allerede i denne måned ville lancere sin egen mobile computer med Chrome OS, og flere andre producenter skulle også være klar med nye modeller i november. Google vil angiveligt sælge den nye Chrome OS smartbook direkte til kunderne over nettet, ligesom det skete med Android-mobiltelefonen Nexus One.

Eric Schmidt kommenterede ikke rygter om en Google-computer mandag, men han sagde at Chrome OS først bliver færdig ”i løbet af de næste måneder”. Dermed tyder alt på, at Chrome OS først kommer til næste år. Det giver næppe mening for Google at lancere sit operativsystem lige inden jul, hvor det er for sent at komme med i julehandlen.

Schmidt sagde også, at Chrome OS er rettet mod computere med fysisk tastatur, altså primært netbooks. Android er fortsat den primære touch-platform fra Google til smartphones og tablet-pc'er. Det var ellers ventet, at Chrome OS også skulle bruges til tavlecomputere.

I det hele taget brugte Google-chefen langt mere tid på Android end på Chrome OS. Han viste den nye Android version 2.3 med kodenavnet Gingerbread på det, der lignede en Nexus S telefon. Den fremviste prototype havde en NFC-chip (Near Field Communication), som kan bruges til trådløs dataudveksling over korte afstande. Schmidt forestiller sig, at mobiltelefonen dermed også kan bruges til betalinger og erstatte kreditkortet.

Ifølge Google skulle Gingerbread og Nexus S være klar inden for de næste uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere