IBM og WM-data i biomedicinsk partnerskab

IBM og WM-data etablerer et nyt nordisk samarbejde inden for farma-, medico- og biotech-brancherne, såkaldt life science. Formålet er at tilbyde virksomheder i disse brancher kompetence, faglighed og teknologi, når de skal etablere IT-løsninger og -infrastruktur - herunder netværk, servere og storage.

Begge virksomheder har allerede opbygget særlige forretningsmæssige enheder, der skal kunne matche industriernes behov, oplyser WM-data.

»Behovene for IT-støtte til life science-industrien stiger i takt med kravene om time-to-market og overholdelse af myndighedernes krav til industrien. Samtidig stiller life science-industrien store krav til deres leverandører. De ønsker sparring og tilførsel af værdi fra deres partnere, hvilket kræver stor forretningsforståelse for industriens særlige udfordringer. Vi har gennem flere år investeret mange ressourcer i at opbygge kompetence inden for området, så vi i dag er i stand til at tilbyde virksomhederne IT-løsninger, der umiddelbart skaber resultater,« siger forretningsansvarlig for life science, Jørgen Sand hos WM-data.

»Som partner med IBM inden for servere og storage kan vi nu tilbyde kunder en komplet sparring inden for design, implementering og support af servere og storage. IBM er en af verdens førende leverandører af servere og storage, som til enhver tid kan honorere de høje krav, som industrien stiller til for eksempel sikkerhed, oppetider og vidensdeling,« tilføjer han.

IBM slår på, ay virksomheden har 2000 medarbejdere inden for farma-, medico- og biotech-industrien.

»Life science-industrien har meget komplekse behov, som det kræver stor kompetence at forstå og imødekomme. Alle faser i forskning og udvikling skal dokumenteres, og det stiller store krav til lagring. Industrien gør også brug af avancerede datamodeller til at kortlægge gener og proteiner, hvilket kræver stor regnekraft. Vi kan matche disse behov med førende teknologi og menneskelig kompetence,« lover nordisk channel manager Claus Cristensen hos IBM life sciences.

Han argumenterer med, at IBM har sat midler af specifikt til dette marked.

»Vores teknologi er godkendt af et antal af verdens førende farmaceutiske virksomheder, ligesom vores medarbejdere forstår kundernes udfordringer, fordi de selv har en viden og baggrund inden for området. Derfor leverer vi løsninger, hvor vi med udgangspunkt i kundens faglige behov, skaber et solidt IT-fundament. At IBM kommitter sig til life science-industrien understreges yderligere af en investering på cirka 2 milliarder kroner på dette forretningsområde,« argumenterer han.

»WM-data har i 12 år arbejdet seriøst og professionelt med vores produkter, og det er samme tilgang de anvender i life science-industrien. De har den dybe faglige viden og samme dedikerede fokus på at levere værdi til kunderne inden for industrien som IBM,« siger Claus Christensen.

Hos WM-data arbejder 18 medarbejdere inden for IBM-storage og -servere. Derudover har WM-data 50 medarbejdere, som arbejder fokuseret med løsninger og rådgivning til Life Science industrien, oplyser WM-data, der er certificeret som IBM Advanced Partner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere