Topsil får taiwansk storinvestor

Halvlederproducenten Topsil har fået en hensigtserklæring om et kapitalindskud på 50 millioner kroner fra et taiwansk IT-firma, en belgisk venturefond samt Lønmodtagernes Dyrtidsfond og Kommunernes Pensionskasser.

Efter en ekstraordinær generalforsamling mandag kunne halvlederproducenten Topsil sætte navne på de investorer, der med et kapitalindskud på 50 millioner kroner skal give virksomheden luft i økonomien.

Fire investorer har skrevet under på en hensigtserklæring om køb af aktier ved en ny emission, skriver Topsil i en fondsbørsmeddelelse.

Der er tale om den taiwanske producent af siliciumskiver, Sino-American Silicon Products (SAS), der skyder 25 millioner kroner ind og den belgiske venturefond, Sustainable Energy Ventures (SEV), der bidrager med 15 millioner kroner.

Derudover skal Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) og Kommunernes Pensionskasser (KP) bidrage med hver fem millioner kroner i kapitalindskud.

Det sker praktisk ved, at de fire virksomheder køber sammenlagt 200 millioner aktier til kurs 0,25. Dermed vil der i alt være 258 millioner aktier.

Reduceret indflydelse

Det betyder en væsentligt reduceret indflydelse for de hidtidige storinvestorer: Nordea, Spar Nord Bank og EHP Toftlund, der nu ejer 75,3 procent af Topsil. De har afvist at deltage i emissionen.

Før pengene falder fra de fire nye investorer, skal parterne være færdige med en økonomisk gennemgang af virksomheden og en omstrukturering af gælden - herunder en nedskrivning på 7,7 millioner kroner.

SAS har været underleverandør for Topsil siden 2000 og omsætter for 230 millioner kroner, mens belgiske SEV har en samlet kapital på 115 millioner kroner.

Både LD og KP har været aktionærer i Topsil gennem adskillige år - LD siden 1983, mens KP købte de første aktier i 1990.

Redningsplanke for Topsil

Virksomhedens bestyrelse fik på generalforsamlingen faktisk bemyndigelse til at udstede aktier svarende til en kapitalforhøjelse på 75 millioner kroner.

Administrerende direktør David P. Meyer understregede dog over for Computerworld Online den 10. september, at der kun var tanke på en udvidelse for 50 millioner kroner, som skulle være nok til at bringe virksomheden flot af den finansielle søgang.

I sit halvårsregnskab for årets første seks måneder nedjusterede Topsil forventninger til overskud for hele 2002 med henvisning til et usikkert silicium-marked.
Første halvår bød på et underskud på 3,9 millioner kroner og en omsætning på 52,2 millioner kroner.

Følg Topsil på Københavns Fondsbørs her

Vil du vide mere om Topsil?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere