Forbrugere får hjælp til køb af elektronisk udstyr

En ny folder med gode råd skal hjælpe forbrugere ved køb af elektronikprodukter.

Hvordan sikrer jeg mig, at min nye printer holder længe? Kan jeg få mp3-afspilleren erstattet, hvis den ikke vil spille? Og hvem har ansvaret, når en virus sætter min bærbare ude af drift? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver besvaret i en ny folder fra Dansk Erhverv og Forbrugerstyrelsen. En række af landets største butikskæder vil fra i dag udlevere pjecen sammen med nykøbte elektronikprodukter.

»I Forbrugerstyrelsen modtager vi ofte klager over elektroniske produkter, og vores undersøgelser af markedet viser år efter år, at forbrugernes tillid til markedet for elektroniske produkter godt kunne være bedre. Vi håber, at både køber og sælger med disse råd kan få større klarhed over rettigheder og pligter i forbindelse med købet og brugen af elektroniske produkter, så begge parter bliver ved med at være tilfredse med handlen,« siger Louise Holck, direktør i Forbrugerstyrelsen.

De gode råd er både en guide til at undgå problemer med elektronikvarer, f.eks. opfordring til korrekt opbevaring, ligesom der er en kort beskrivelse af de rettigheder, forbrugeren har ifølge købeloven.

Folderen Gode råd om elektroniske produkter kan også downloades i elektronisk form.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere