Invensys betaler 80 mio. til Baan Nordic

Den britiske automatiseringskoncern Invensys er i færd med at lukke CRM-udviklingen i datterselskabet Baan Nordic i Herlev. Imidlertid har briterne netop tilført Baan Nordic 80 millioner kroner i frisk kapital.

- Det vil fremgå af rapporten i forbindelse med vores årsregnskab. Andet kan jeg ikke sige nu.

Det siger Area Director Kim Lave Nielsen om det faktum, at Baan Nordic A/S den 21. august fik tilført 80 millioner kroner. Pengene kommer fra moderselskabet, britiske Invensys.

Ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsens registering udgør kapitalen i Baan Nordic herefter 83,9 millioner kroner.

Kapitalforhøjelsen er foretaget samme dag, som der er sket ændringer i selskabets bestyrelse, der er blevet slanket betydeligt. Fire mand er trådt ud - deriblandt den hidtidige direktør i Baan Nordic, Tor Malmö sammen med to amerikanere og en brite.

Tilbage i bestyrelsen er der tre mand. Foruden Kim Lave Nielsen er det Baans topchef, Laurens Van Der Tang, som er formand, og Peter Benjamin Vos.

Desuden er det nu registreret, at hollænderen Aars de Glint er administrerende direktør for Baan Nordic. Den post har han imidlertid haft størstedelen af året.

Kapitaltilførslen på 80 millioner kroner kommer to måneder, efter at Invensys besluttede at lukke ned for udviklingen i Baan CRM i Herlev per 1. oktober. Udviklingsafdelingen var de sidste dele af den danske virksomhed Beologic, som Baan-koncernen købte af B&O i november 1997 for 325 millioner kroner.

Kim Lave Nielsen ønsker ikke at oplyse, hvad Baan Nordic skal bruge pengene til.

Al udvikling af CRM i Invensys skal fremover foregå i tre centre i USA, Holland og Indien - og det betød nedlæggelsen af 20 arbejdspladser i Danmark. Ifølge Kim Lave Nielsen får flere af de danske udviklere tilbudt job i USA.

Regnskabsåret for Baan Nordic sluttede med udgangen af marts, og regnskabet bliver offentliggjort den 30. september.

Det sidst offentliggjorte regnskab, der dækkede 15 måneder frem til 31. marts 2001, viste et underskud på 83 millioner kroner og en negativ egenkapital på 42,8 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere