Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Microsoft advarer mod tvivlsomt tilbud

Supertilbud på Microsoft-software får Microsoft til at råbe vagt i gevær. Det er måske ulovlige varer, lyder vurderingen.

Slagtilbud på Microsoft Windows XP Professional 2002 og Microsofts Office-pakke florerer som spam-mail for tiden. Det lyder som en mulighed for at gøre en rigtig god forretning til en pris svarende til under en tredjedel af prisen for en såkaldt OEM-version af programmerne solgt sammen med en ny computer i en dansk butik. Men ifølge Jyllands-Posten kender Microsoft ikke udbyderen, og advarer derfor mod, at denne software ikke er lovlig i Danmark.

»Med de her priser må der være tale om OEM-software fra det østeuropæiske marked. Det må udelukkende sælges sammen med hardware på det østeuropæiske marked og ikke her i Vesteuropa. Det fremgår klart af licensbetingelserne. Hvis en virksomhed køber det her, vil vi klart opfatte det som en ulovlighed, som vores rettighedsorganisation BSA vil forfølge,« siger produktchef Nis Bank Lorenzen fra Microsoft til Jyllands-Posten.

Nis Bank Lorenzen udtaler, at de ikke vil gå efter almindelige forbrugere, der benytter sig af de gode tilbud, men advarer dem om, at de risikerer at blive snydt.

»Måske får man slet ikke tilsendt noget. Og skulle man få softwaren, ville det være i en OEM-version uden manualer eller den indpakning, der er afbilledet i annoncerne. Hvis den ikke virker, skal man være klar over, at man ikke er dækket af nogen garanti. Og man kan ikke ringe til Microsoft og få hjælp, siger han.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere