Kodak indleder priskrig på printerblæk

Kodak går ind på printermarkedet, hvor de med lavere priser på blæk vil udfordre Hewlett-Packard, Canon og Lexmark.

De fleste brugere ved, at printerblæk kan være en dyr fornøjelse. Ofte sælges printere billigt med et tab, der opvejes af en pæn indtægt på blækket bagefter.

Ved at udfordre den strategi vil kameraproducenten Eastman Kodak nu forsøge at trænge ind på et marked, der i dag domineres af firmaer som Canon, Lexmark og især Hewlett-Packard.

Kodak vurderer selv i en pressemeddelelse, at private kunder vil kunne spare op til 50 procent på brugen af printerblæk, da en sort-hvid blækpatron til deres printere vil få en pris på ti dollars (omkring 60 kroner), mens en farvepatron vil koste femten dollars (omkring 90 kroner).

Samtidig regner Kodak med, at der er baggrund for at tro på vækst på markedet.

Den formodning bygger på en undersøgelse fra InfoTrends, der tyder på, at folk begrænser deres brug af printere på grund af prisen på printerblæk, og at billigere blæk derfor vil få folk til at bruge printeren oftere.

I marts vil Kodak bringe to nye EasyShare printere på markedet i prislejet 150-200 dollars (omkring 900-1200 kroner), der bruger deres eget blæk. Kodak forventer at kunne tjene penge på både printere og blæk. En tredje printer til 300 dollars (1800 kroner) følger i maj.

It-eksperter er dog på forhånd skeptiske overfor, hvordan Kodak vil trænge ind på et marked, hvor der allerede er hård konkurrence, og hvor det vil blive dyrt at etablere sig.

Læs Eastman Kodaks pressemeddelelse her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere