Russisk hacker anholdt i Las Vegas

FBI har arresteret en russisk krypterings-ekspert, der har udviklet et program som fjerner kopisikringen på Adobe Acrobat filer.

Dmitry Sklyarov blev anholdt mandag morgen i lufthavnen i Las Vegas. Sklyarov havde deltaget i den årlige hacker-konference Defcon, og var på vej tilbage til Moskva. Anholdelsen er det seneste kapitel i længere strid mellem Adobe og det russiske softwarefirma Elcomsoft, hvor Sklyarov er ansat som chef-programmør.


ElcomSoft har udviklet et program, Advanced eBook Processor, der deaktiverer den indbyggede kopibeskyttelse i krypterede Adobe Acrobat filer. Dermed bliver det populære PDF-format reelt ubrugeligt til e-books - hvis blot èn bruger knækker beskyttelsen, kan bogen distribueres uden begrænsninger på nettet.


En tidligere version af Elcomsofts program har angiveligt fået internet-boghandlen BarnesandNoble.com til at standse salget af flere e-books i PDF-format sidste måned. Adobe reagerede ved at udsende en opdateret encoder, hvilket nærmest udløste et våbenkapløb mellem Adobe og Elcomsoft.


Adobe har i flere breve opfordret Elcomsoft til at standse distributionen af programmet, der sælges for 100 dollar over nettet. Softwarefirmaet lagde pres på Elcomsofts første internet-udbyder, Verio, der til sidst lukkede for firmaets hjemmeside. Elcomsoft er siden flyttet til en russisk udbyder.


Programmøren Dmitry Sklyarov rejste til USA for at holde et foredrag om kopisikrings-problemer i forbindelse med e-bøger under hacker-konferencen Defcon i Las Vegas.


Adobe benyttede tilsyneladence chancen og fik FBI til at anholde Sklyarov under den såkaldte Digital Millenium Copyright Act, der forbyder fremstilling af produkter som omgår kopisikrings-mekanismer.


På Elcomsofts hjemmeside truer firmaet med at offentliggøre hele kildeteksten til programmet og gøre det gratis tilgængelig for alle, hvis ikke Adobe standser forfølgelsen af det russiske firma.


Vladimir Katalov, der er adm. direktør for Elcomsoft, siger til internet-tjenesten PlanetEbook at Sklyarov lige nu sidder i et fængsel i Las Vegas og venter på at blive overført til Californien.


(Kilde: Wired)




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere