Dansk ledelse køber Pricerunner

Firmaet bag prissammenligningstjenesten Pricerunner Denmark er overtaget af den danske ledelse og har skiftet navn til Hornstrup & Hornstrup A/S. Selskabet vil starte nye nettjenester.

Navn og ejerstruktur er forandret henover sommeren, men forretningen består og får efter planen følge af nye aktiviteter i efteråret.

Det oplyser administrerende direktør Henrik Hornstrup fra firmaet Hornstrup & Hornstrup, der driver prissammenligningstjenesten Pricerunner.

Firmaet hed ind til den 9. august Pricerunner.com A/S og var et datterselskab i den svenskejede koncern Pricerunner AB, der står bag prissammenligningstjenester i Sverige, Storbritannien og Danmark. TDC ejer også en del af Pricerunner AB efter, at telekoncernen købte sig ind i sommeren 2001.

Herhjemme bliver det imidlertid fremover på licens, efter at Henrik Hornstrup og familie har købt alle aktier i det danske datterselskab. Prisen og betingelserne er fortrolige, oplyser direktøren.

Nye forretningerne på vej

Driften af Pricerunner.dk forsætter således, men Hornstrup & Hornstrup har også planer for nye forretninger, oplyser Henrik Hornstrup.

- Det bliver også forretninger koncentreret omkring nettet ? og vi håber, at vi kan få noget på benene i løbet af efteråret, siger han uden at ville uddybe det nærmere.

I det lys er navneskiftet foretaget, da et navn som Pricerunner.com Denmark A/S ville forvirre, hvis selskabet skal drive andre typer forretning, pointerer han.

Selskabet har endnu ikke indleveret regnskab for regnskabsåret 2001 ? 2002, hvilket ifølge den administrerende direktør skyldes navneskiftet. Om regnskabet vil han blot sige, at firmaet slap ?ganske godt? ud af det ? blandt andet på grund af et lavt udgiftsniveau fra start. Et hårdt år var det dog stadig, understreger han.

- Men som vi siger: ?We're still standing?, hvor flere andre netsteder er bukket under. Det har gjort, at vi har fået flere annoncer, da der er opstået et tomrum efter de lukkede sites, forklarer Henrik Hornstrup.

Selskabet har fem fuldtidsansatte og flere personer, der til sammen udgør en sjette stilling. Det er uændret i forhold til sidste år.

Hornstrup & Hornstrup har af to omgange inden for fået gennemført konvertering af gæld til aktier. I april blev en gæld til moderselskabet på 2,4 millioner kroner konverteret. Det skete, syv måneder efter at selskabet i oktober 2001 konverterede gæld på 2,3 millioner kroner. I begge tilfælde var gælden opstået, da der skulle dækkes underskud ind i det danske selskab.

- Det er ganske normal praksis, når et datterselskab skal i gang, at moderselskabet konverterer gælden til aktier. Den seneste konvertering i april betyder, at vi er et helt gældfrit selskab, forklarer Henrik Hornstrup.

Underskuddet for de første ni måneder herhjemme ? august 2000 til april 2001 - landede på 2,5 millioner kroner, hvilket ifølge selskabet skyldtes etableringsomkostninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere