Kuldsejlet Palmbutler bruges til Gates-angreb

Teknologien bag den kuldsejlede danske teknologiboks, Palmbutler, er blevet solgt til et hollandsk selskab, som vil bruge den i kampen mod Windows Media Center.

Den kuldsejlede teknologiboks Palmbutler skal nu bruges i et målrettet angreb mod Microsofts Windows Media Center.

Det er konsekvensen efter, at det hollandske selskab PCZapper har købt teknologien ud af konkursboet efter teknologipioneren Homelinc fra Ballerup. Selskabet gik i sommer konkurs efter at en stor hollandsk kunde alligevel ikke ville modtage et stort parti Palmbutlere.

Da Homelinc gik konkurs, var Palmbutler-teknologien pantsat for en halv million kroner hos Lars Kolinds ventureselskab Preventure. I tiden siden har der været bud på Palmbutler, men ingen over 500.000 kroner, og derfor overtog Preventure selv forhandlingerne om salget af Palmbutler. Og det er nu lykkes.

Køberne er det hollandske selskab PCZapper, der for et ikke-oplyst beløb, har købt teknologien. Selve den teknologiske udvikling af Palmbutler forbliver i Danmark, hvor den tidligere tekniske direktør i Homelinc, Lars Rikart Jensen, står for den. Mens salget fremover skal foregå fra Holland.

Palmbutler bliver nu omdøbt til Palmbutler Media Center, og skal lanceres som et billigt alternativ til Microsofts Windows Media Center.

»Det er vores forventning at udbrede Palmbutler Media Center-platformen til hele Europa i anden halvdel af i år,« forklarer administrerende direktør i PCZapper Vincent Everts, der vil satse på at få fodfæste hos det stigende antal bredsbåndskunder.

Palmbutler-boksen gør det blandt andet muligt at overføre digitale fotos, film og musikfiler fra pc'en til tv-skærmen i stuen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere