Teleselskaberne vender terrorbekæmpelse ryggen

Anonyme taletidskort giver problemer i forhold til terrorbekæmpelsen i Danmark. Teleselskaberne afviser, at det er deres opgave at løse problemet.

Knap en million danskere bruger taletidskort til deres mobiltelefoner. Det giver problemer i forhold til terrorbekæmpelsen, da politiet således ikke kan finde frem til brugerne. Taletidskort bliver nemlig ikke registreret og dermed er brugerne anonyme. Teleselskaberne kender godt til problematikken, men de mener ikke, at det er deres opgave, at finde frem til hvem der bruger telefonen.

»Vi har ikke brug for at vide, hvem der bruger telefonen, når der er betalt for samtalerne,« siger Ib Tholstrup, direktør i teleselskabernes brancheforening, Telekommunikationsindustrien (TI). Han peger på at en registrering af brugerne af taletidskort desuden ikke vil løse problemet.
»Der er ikke noget til hinder for, at en registreret bruger af taletidskort sælger taletidskortene videre, og så er vi lige vidt,« forklarer Ib Tholstrup.

Han mener, at der er nytteløst at registrere brugerne af taletidskort.
»Der er andre problematikker end taletidskort, man bør være lige så opmærksomme på. Eksempelvis stjålne mobiltelefoner, som nogle forbrydere spekulerer i at anvende. De har måske syv til ti stjålne mobiltelefoner, som de benytter. På den måde bliver sløres mønstret for politiet,« forklarer Ib Tholstrup til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere