Knap en million danskere bruger taletidskort til deres mobiltelefoner. Det giver problemer i forhold til terrorbekæmpelsen, da politiet således ikke kan finde frem til brugerne. Taletidskort bliver nemlig ikke registreret og dermed er brugerne anonyme. Teleselskaberne kender godt til problematikken, men de mener ikke, at det er deres opgave, at finde frem til hvem der bruger telefonen.
»Vi har ikke brug for at vide, hvem der bruger telefonen, når der er betalt for samtalerne,« siger Ib Tholstrup, direktør i teleselskabernes brancheforening, Telekommunikationsindustrien (TI). Han peger på at en registrering af brugerne af taletidskort desuden ikke vil løse problemet.
»Der er ikke noget til hinder for, at en registreret bruger af taletidskort sælger taletidskortene videre, og så er vi lige vidt,« forklarer Ib Tholstrup.
Han mener, at der er nytteløst at registrere brugerne af taletidskort.
»Der er andre problematikker end taletidskort, man bør være lige så opmærksomme på. Eksempelvis stjålne mobiltelefoner, som nogle forbrydere spekulerer i at anvende. De har måske syv til ti stjålne mobiltelefoner, som de benytter. På den måde bliver sløres mønstret for politiet,« forklarer Ib Tholstrup til ComON.