64-bit udgaver af Windows klar

Microsoft er nu klar med 64-bit udgaver af Windows.

Microsoft har i dag lanceret Microsoft Windows Server 2003 x64 Editions og Windows XP Professional x64 på Microsoft Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC). De nye versioner markerer en ny æra inden for computere, hvor en fælles platform til servere og klienter kan køre såvel 64-bit som 32-bit programmer med bedre ydelse end nogensinde før.

»Det er en virkelig stor nyhed. At gå fra 32-bit til 64-bit betyder ikke bare et større adresserum. Det betyder også bedre ydelse og stabilitet. Vi og vore partnere er også klar med en lang række nye 64-bit programmer, hvilket vil gøre den nye platform udbredt hurtigt,« siger Nis Bank Lorenzen, der er produktchef i Microsoft Danmark.

Uafhængige eksperter forudser, at 64-bit Windows hurtigt vil få stor betydning.

»Lanceringen af Windows Server 2003 x64 Editions vil være startskuddet til et 64-bit kapløb. Når først Windows er 64-bit, vil vi se alle former for infrastruktur og programmer komme til 64-bit. Jeg forventer, at Windows Server 2003 x64 Editions vil blive det mest udbredte styresystem til nye servere ved udgangen af 2006,« siger Nathan Brookwood, der er analytiker ved Insight 64.

Windows Server 2003 x64 Editions og Windows XP Professional x64 Edition er blevet udviklet i tæt samarbejde med andre selskaber herunder processorproducenter og hardwareudviklere. De nye styresystemer vil køre på 64-bit Intel Xeon, Intel Pentium 4 processorer samt AMD Opteron og AMD Athlon64 processorer. Windows Server 2003 til Intel Itanium systemer vil være oplagt til de kunder, der kræver den højeste ydelse, stabilitet og skalerbarhed til databaser, business intelligence, ERP-systemer med videre.

Alle dele af branchen støtter de nye 64-bit versioner af Windows, og flere end 400 programmer vil blive lanceret i de kommende måneder.

Blandt softwarepartnerne, som vil støtte den nye Windows x64 platform, er Adobe, Avid Softimage, BMC Software, Cakewalk, Citrix Systems, CommVault Systems, Computer Associates International, DHI Water and Environment, Ericom Software, IBM, McAfee., NewTek, Oracle, Parametric Technology, Softimage, Symantec, UGS og Veritas Software.

Computerproducenter, der vil tilbyde hardware med Windows XP Professional x64 Edition og Windows Server 2003 x64 Editions, inkluderer Acer, Alienware, Dell, Fujitsu Computer Systems, Fujitsu Siemens Computers, Hitachi, HP, IBM, NEC og Unisys.

Blandt de hardwareproducenter, der støtter platformen, er Broadcom, Brother, Canon, Epson, Lexmark Marvell, Neterion, Nvidia, Ricoh, Samsung, Wacom, Xerox og Zoran.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere