Topnordic og Ementor fusionerer

It-forhandlerne Topnordic og Ementor fusionerer og skaber en nordisk it-gigant med en omsætning på over seks milliarder kroner.

To af Danmarks største it-forhandlere, Topnordic og Ementor, har besluttet sig for at fusionere. Fusionen skaber en nordisk it-gigant med en omsætning på over seks milliarder kroner.

Ib Kunøe bliver største enkeltaktionær med 32 procent i det nye selskab, der skabes med fusionen mellem Ementor og Topnordic.

Jo Lunder fra Ementor bliver Koncernchef for det nye selskab.Topnodics direktør Claus Hougesen bliver vicekoncernchef og Ib Kunøe bliver bestyrelsesformand.

Rent formelt betaler Ementor godt 750 millioner kroner for at erhverve aktierne i Topnordic. Det svarer til 380.378.583 Ementor-aktier.

Aftalen er indgået mellem Ementors bestyrelse og Topnordics aktionærer.

Det fusionerede selskab kommer til at operere under begge navne i fremtiden. Ementor-navnet kommer til at stå alene i Norge, Ementor og Topnordic i Sverige og Topnordic i Danmark og Finland.

Fusionen skal godkendes på Ementors ekstraordinære generalforsamling den 3. marts 2006. Handelen vil blive lukket i starten af marts, hvis godkendelse på Ementors ekstraordinære generalforsamling og fra de relevante konkurrencemyndigheder går igennem.

Efter fusionen vil Ib Kunøe, gennem sin kontrol af Consolidated Holdings A/S, være den største enkeltaktionær i Ementor ASA med ca. 32 % af aktierne.

Jo Lunder, CEO for Ementor, udtaler:

»Så snart vi havde beskrevet Ementors ny strategiske retning i 2005, begyndte vi at udforske mulighederne for at styrke vores position på det nordiske infrastrukturløsningsmarked. I den sammenhæng repræsenterer fusionen et afgørende første skridt imod opfyldelse af vores ambitioner for fremtiden. Topnordic og Ementor er to meget komplementære forretninger, som - baseret på vores respektive styrker - giver spændende muligheder for både medarbejdere og kunder, såvel som profitabel vækst for aktionærene fremover«.

Ib Kunøe, der bliver største enkeltaktionær og bestyrelsesformand i det nye selskab, udtaler:

»Ementor og Topnordic er en stærk kombination og det er vores ambition at drive væksten i det fusionerede selskab baseret på en lean omkostningsstruktur, en effektiv e-commerce platform og vores kompetencebase med særdeles motiverede og proaktive medarbejdere. Vi havde en ambition om at være nr. 1 i den nordiske region i 2009, og det mål har vi allerede nået. Når firmaerne er integrerede, vil vi være i stand til at ekspandere uden for den nordiske region for yderligere at kapitalisere på vores enestående og fokuserede forretningsmodel".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere