Lovende århusiansk teknologi-selskab konkurs

Selv om det århusianske teknologi-selskab Q-Networks både havde risikovillig kapital og et bredt forhandlernet, måtte man kort før jul dreje nøglen om.

Q-Networks, der udviklede avancerede firewalls, routere og VPN-produkter, samt en særlig løsning til styring af båndbredde, havde op til lukningen seks mand ansat.

"Produkterne var meget lovende, men man havde formentlig undervurderet, hvor meget der skal til i form af testning og dokumentation, når man udvikler avanceret hardware," fortæller Hans Henrik Mygind, direktør for den pan-nordiske distributør og forhandler, Upgrade.

Upgrade forhandlede Q-Networks løsning til styring af båndbredde, som blev markedsført overfor ISP'ere og teleudbydere.

Ud over Upgrade og de dertil tilknyttede forhandlere havde Q-Networks partnere i England, Italien, Tyskland og Belgien.

Så sent som i sommer satte investorerne flere penge i Q-Networks.

Uffe Nielsen, der kom ind som økonomiansvarlig for næsten to år siden, fortæller, at mens Q-Networks havde fremragende produkter, så skulle der mere produktudvikling, mere kapital til og dermed tid, end man havde kalkuleret med ved en rekonstruktion for næsten tre år siden. Problemet var som en konsekvens af disse årsager, at udviklingskvaliteten og troen på produktet ikke levede op til forventningerne.

"Man fik aldrig et helt færdigt, modnet og testet produkt, så der var mange tilretninger, der skulle foretages hen ad vejen," fortæller han.

Ifølge kurator i boet efter Q-Networks, Jan Bech, havde selskabet blandt andet fået problemer efter at en løsning leveret gennem Upgrade førte til en tvist om færdigudviklingen af løsningen. En tilsvarende situation var opstået med den engelske forhandler. Desuden var en ordre til en kunde i Tyskland på omkring to millioner kroner blevet annulleret efter kontraktens indgåelse. Til sidst havde selskabet så store problemer, at man selv valgte at begære sig konkurs, oplyser kurator.

Ifølge Uffe Nielsen var problemerne i Sverige og England ikke de pågældende forhandlernes skyld.

"Upgrade (forhandleren i Sverige, red) har opført sig meget tålmodigt, men det gav for mange problemer, at produktet ikke var tilstrækkelig modnet. I England gav det desuden vanskeligheder, at slutkunden ikke kunne få service gennem forhandleren, men måtte henvende sig direkte til Q-Networks for at få en tilfredsstillende service. Det var et meget komplekst produkt, men kompleksiteten var skjult for både kunderne og slutbrugerne," fortæller Uffe Nielsen.

Han mener ikke, at yderligere kapitalindsprøjtninger i sig selv ville have kunnet redde firmaet.

"En yderligere satsning ville have krævet en ny ledelse, men hvis man både skulle have investeret i en ny adm. dir og en ny salgsansvarlig direktør med teknisk forståelse samt gjort udvikling/tilpasning, modning og test helt færdig, ville investeringerne let have løbet op i yderligere 7 - 8 millioner kroner - uden at man på forhånd kendte til med sikkerhed, om det ville føre til noget," påpeger Uffe Nielsen.

Q-Networks blev startet for 7 år siden af en gruppe forhenværende B&O-ingeniører. Selskabet gik konkurs for tre år siden men blev reetableret med nye investorer i foråret 2002. Ifølge Erhvervs og Selskabsstyrelsen hed ejerne ind til konkursen CDI Networks i Birkerød samt firmaet Hokto Ltd med adresse på Bermuda. Ved redaktionens slutning var det er ikke lykkedes CRN at komme i kontakt med nogen af de to ejere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere