Vigilante vender tilbage til Norden

Vigilante A/S gik konkurs i juni, men moderselskabet Vigilante.com Inc. fortsætter som softwarefirma. Det understregede direktøren Eric Fullerton torsdag. Han afviste samtidig, at det konkursramte, danske selskab betalte for den amerikanske ekspansion.

Der er ingenlunde tale om Fugl Føniks, der bliver født på ud af sin egen aske, når sikkerhedsfirmaet Vigilante kalder til pressekonference på Radisson SAS Hotel. Det understregede den administrerende direktør for Vigilante, danskeren Eric Fullerton, på tordagens pressemøde.

- Det var Vigilante A/S, der gik konkurs i juni, men moderselskabet Vigilante.com Inc. har hele tiden eksisteret og fungeret, forklarede han.

Mødet var indkaldt for at give ham lejlighed til at præsentere den fremtidige strategi for selskabet, hvis navn herhjemme forbindes med pludselig konkurs og en brik i 2M Invests krise. Michael Mathiesens selskab havde investeret 34,8 millioner kroner i Vigilante.

Ifølge Eric Fullerton er Vigilante.com Inc. i fin form efter at have fået tilført 52,3 millioner kroner (syv millioner dollars) i august fra investoren Fafner Holding. Dermed er selskabet penge til to år.

Vigilante.com Inc. er nu alene et softwareselskab, der sælger sikkerhedssystemer designet til at teste netværk for sårbarheder med fokus på produkterne SecureScan SP og SecureScan NX.

Konsulentdelen skulle væk

Eric Fullerton beklagede på mødet, at Vigilante A/S gik i konkurs - men hævder samtidig, at medarbejdernes konkursbegæring kom kun få dage, før en samlet løsning for hele koncernen var på plads.

Løsningen indebar, at den nye investor Fafner sammen med andre investorer skød penge i selskabet, men de andre trak sig, da konsulentdelen Vigilante A/S's konkurs var en realitet.

- Det er ikke, fordi konkursen kom som en overraskelse. Bestyrelsen overvejede selv en betalingsstandsning, hvis ikke vi kunne få solgt konsulentdelen, fordi strategien var alene at satse på software, forklarede han og tilføjede, at netop konsulentforretningens skæbne havde været et emne i bestyrelsen henover vinteren 2001.

Kulturkløft i Vigilante

Eric Fullerton anerkender, at stifterne af det oprindelige selskab Neupart & Munkedal, Lars Neupart og Ulf Munkedal, skabte en succes på at sælge konsulentydelser om sikkerhed.

Men det er ikke nok i fremtiden at have konsulenter til at teste netværk - det skal automatiseres, fordi antallet af rapporterede sårbarheder stiger - fra 417 i 1999 til 2148 i andet kvartal 2002.

- Derfor er fremtiden at satse på software. Vi ser os selv som en start-up og cash-burner, der skal bruge meget kapital, forklarede han og pegede på en kulturkløft i Vigilante-koncernen som medvirkende årsag til problemerne.

Konsulenterne i den europæiske del - primært Danmark - kunne ikke omstille sig til at være en del af "et højrisiko softwarefirma i en økonomisk downturn", som Eric Fullerton udtrykte det.

- Det var en polarisering mellem de to grupper; konsulenterne og softwaredelen - og det gjorde ikke tingene lettere, sagde han.

Forkert, at dansk selskab betalte til USA

Den administrerende direktør bekræftede på mødet, at det "lød meget rimeligt" med et underskud i Vigilante-koncernen på 166 millioner kroner ud af en omsætning på blot 24 millioner kroner, som tidligere skrevet i pressen.

Men Eric Fullerton afviste, at indtægterne primært skyldtes konsulentforretningen i Vigilante A/S. Efter konkursen udtalte både de to stiftere og den tidligere direktør for de nordeuropæiske forretninger, Viggo Janum, til Computerworld Online, at den europæiske forretning finanserede den amerikanske softwaredel. Den trak derfor den sunde konsulentdel ned, var deres konklusion.

- Det er decideret inkorrekt. Det er alt, hvad jeg vil sige - ud over at to af personerne ikke havde siddet i bestyrelsen i et stykke tid, da de udtalte sig, sagde han på pressemødet.

Derudover slog Eric Fullerton på, at de faste udgifter var faldet til en trediedel efter konkursen. Nu er de 2,2 millioner kroner om måneden (300.000 dollars) mod før alene 7,5 millioner kroner (én million dollars) i Nordeuropa.

- Det fortæller vel alt, var hans kommentar.

Vigilante.com Inc. vil sælge sin softwareløsning via partnere - også i Skandinavien - og regner med break-even næste år. Målet er at komme op på en omsætning på 7,5 millioner kroner i kvartalet - og det når selskabet i fjerde kvartal, bedyrede Eric Fullerton

Selskabet har 10 ansatte - inklusiv direktøren selv - i USA. De resterende 35 personer er ansat i Frankrig, hvor 23 beskæftiger sig med softwareudvikling og resten med salg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere