Nyt hacker-værktøj åbner trådløse netværk

Med et nyt gratis værktøj kan man uden problemer trænge ind i alle trådløse netværk med WEP-kryptering.

Det nye program AirSnort giver fri adgang til alle trådløse netværk, som anvender den såkaldte Wireless Equivalent Privacy (WEP) kryptering, også kaldet 802.11b. De to programmører Jeremy Bruestle og Blake Hegerle har skrevet programmet for at demonstrere, hvor nemt det er at trænge ind og stjæle data fra trådløse netværk.


AirSnort bruger en passiv angrebsform. Det eneste som kræves er en Linux-computer (helst bærbar) med et trådløst netværkskort samt adgang til radiobølgerne fra ofrets trådløse netværk, som f.eks. kan opnås ved at parkere udenfor virksomhedens kontor.


Det trådløse netværkskort på angriberens maskine sender ikke selv data ud, men lytter til datastrømmen og forsøge at analysere sig frem til den nøgle, der skal anvendes for at få adgang til netværket. På et netværk med stor trafik kan AirSnort gætte nøglen i løbet af tre til fire timer.


De to programmører har ikke fundet et nyt sikkerhedshul i WEP-standarden, men baseret deres program på informationer i et forskningspapir, "Weaknesses in the Key Scheduling Algorithm of RC4", som blev offentliggjort forleden af Scott Fluhrer, Itsik Mantin og Adi Shamir.


I det meget tekniske dokument kan man læse, hvordan det uden større besvær er muligt at finde frem til hovednøglen i et WEP-krypteret system. Med denne hovednøgle kan en hacker logge sig ind som en autoriseret bruger på netværket.


Bruestle og Hegerle anbefaler at virksomheder med trådløse netværk bruger andre former for kryptering, eksempelvis Virtelle Private Netværk (VPN'er), for at beskytte kommunikation over trådløse netværk.


(Kilde: Wired)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere