Ondsindet kode spredes over nettet

Efterhånden som almindelige brugere bliver bedre til at beskytte sig mod e-mails med malware, bruger bagmændene i højere grad det almindelige net til at sprede infektionen.

Sikkerhedsfirmaet Sophos offentliggjorde via en rapport på årets Information Security-konference i London, at malwareangreb skifter metode. I stedet for at spamme sig ind på brugernes harddiske, bruger it-kriminelle i højere grad det almindelige web.

Sophos baserer deres konklusion på, at mens de fandt næsten tre gange så meget malware i det første kvartal af 2007 som 2006, er antallet af spam med malware faldende.

Malwarens top ti for det første kvartal i 2007 ser således ud:

1. Troj/Fujif 50.8%
2. Troj/Ifradv 12.1%
3. Troj/Decdec 10.4%
4. Mal/Packer 6.3%
5. JS/EncIFra 5.5%
6. Mal/FunDF 2.3%
7. Mal/Psyme 2.2%
8. Troj/Zlob 2.0%
9. Mal/Behav 1.2%
10. Mal/DelpBanc 0.4%

De fleste websites er ikke spammernes egne, men upatchede eller dårligt kodede servere, der tilhører en tredjepart.

Kina kommer ind på en klar førsteplads, som det land, der hoster mest malware, skarpt efterfulgt af USA. Tilsammen lægger de to lande serverplads til 70 procent af malwaren på nettet. USA var ellers det førende land i malware sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere