Gartner: Ny Windows-version inden Longhorn

Det er overvejende sandsynligt, at Microsoft vil lancere en Windows XP Second Edition, som skal fylde tomrummet frem til Longhorn, mener Gartner.

Tirsdag kunne Microsoft præsentere sin kommende Windows-version Longhorn under en konference i Bella Centeret i København. Men meget tyder på, at Longhorn ikke bliver den direkte efterfølger til Windows XP. Konsulentfirmaet Gartner mener, at der er meget sandsynligt, at Microsoft vil lancere en mellem-version i anden halvdel af 2005, skriver digi.no.

Den nye version kunne hedde Windows XP Second Edition - men navnet er foreløbig et gæt. Hvis Gartner får ret i sin prognose, kan det betyde, at Longhorn tidligst kommer i anden halvdel af 2007.

Den lange ventetid frem mod Longhorn kan give problemer, når virksomhederne skal forny de eksisterende treårige licensaftaler under Microsofts Enterprise Agreement-ordning. Den omfatter også Software Assurance-programmet, som giver retten til at installere og køre alle nye software-versioner.

Men virksomhederne, som har tegnet EA-aftaler efter lanceringen af Windows XP i oktober 2001, skal ikke regne med at få en ny Windows-version i aftalens løbetid. Gartner mener, at disse kunder bør forhandle sig frem til rabatter for at kompensere for, at Microsoft ikke er klar med en ny Windows-version foreløbig.

Gartner regner med tre mulige scenarier. Der er 10 pct. sandsynlighed for, at Longhorn kommer i anden halvdel af 2006, mener Gartner. Det vil betyde, at Microsoft bliver nødt til at give rabatter, eller risikere, at mange kunder vil undlade at forny deres EA- og SA-kontrakter.

Gartner mener at der er 30 pct. sandsynlighed for, at Longhorn først kommer i 2007, og det kan medføre meget store omkostninger til Microsoft i form af rabatter til kunderne. Forsinkelsen vil samtidig ramme den næste version af Office, som ventes samtidig med Longhorn.

Det sidste scenarie med 60 pct. sandsynlighed er, at Microsoft vælger at levere en midlertidig udgave af Windows for at undgå at skulle betale rabatter til kunderne. Gartner forventer, at den midlertidige udgave vil komme i fjerde kvartal af 2005.

De mest spændende nyheder i Longhorn vil ikke være i denne mellemversion, men den vil indeholde nye sikkerheds-funktioner, bedre søgeteknologi og flere kommunikations-redskaber.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere