Pentium 4 skuffer

Intel har officielt lanceret sin nye processor-generation i dag. Pentium 4 med 1,4 og 1,5 GHz har indtil videre høstet negative anmeldelser.

Fra i dag kan Intel's Pentium 4 processor købes med 1,4 og 1,5 GHz. På mindre end to år skal Pentium 4 erobre en større markedsandel end sin forgænger, Pentium III - håber Intel. Men Pentium 4 kommer sandsynligvis for sent til julehandlen i år, og den høje pris vil med stor sandsynlighed afskrække mange købere.


Grossist-prisen for en Pentium 4 med 1,5 GHz ligger på 6.900 kr. i styktal over 1.000. Forbrugeren skal betale omkring 23.500 kr. for en almindelig pc med Pentium 4; Intel spår at prisen vil falde til 13.500 kr. inden næste forår.


Den nye processor kan ikke mindst øge hastigheden i multimedie-applikationer, ifølge Intel, men de første tests tegner et andet billede. De tyske blade "c't" og "Computer Bild" har testet de første Dell-pc'er med Pentium 4.


Bladet "c't" testede tre pc'er med 1,4 og 1,6 GHz, men kun i helt specielle tests kunne Pentium 4 hævde et forspring i forhold til sine konkurrenter. Med almindelige kontor-programmer og spil var Pentium 4 betydelig langsommere end en Athlon-processor med 1,2 GHz fra AMD.


Selv en Pentium III med 1 GHz kan præstere næsten den samme ydelse som Pentium 4 under Windows 98. Testerne kritiserer også processorens høje strømforbrug.


(Kilde: Futurezone)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere