Afdæmpede danske forventninger til Obamas it-dagsorden

Barack Obamas lange liste over it-initiativer spås ikke at føre til de store revolutioner herhjemme. USA's næste præsident skal nemlig først og fremmest tackle den økonomiske krise, lyder fra den danske it-branche.

Valgløfter har aldrig ligget øverst på listen over de mest troværdige informationskilder, men Barack Obamas plan for at bringe Amerika fremad i de digitale sko var dog både visionær og samtidigt konkret nok til ikke at virke urealistisk.

Den danske it-branche er dog ikke spændt til bristepunktet med spænding, viser en uformel rundspørge blandt branchens interesseorganisationer.

»Jeg har godt læst hans valgprogram med de mange konkrete forslag til en digital udvikling af USA, men jeg tror ikke, at det er ting, der bliver sat særligt højt op på listen - ikke i forhold til de problemer, han kommer til at stå med fra første færd. Alle er enige om, at han er i en vanskelig situation. Så hvis man skal være realistisk må man sige, at det nok ikke kommer til at betyde det store for it-branchen,« siger Peter Ussing, boss for it-fagforbundet Prosa.

Omtrent samme holdning har Dansk IT's direktør Tony Franke:

»For mig at se er det altafgørende, hvordan finanskrisen udvikler sig. Om det er Obama eller McCain, der bliver præsident, er måske ikke så afgørende, som hvordan krisen og markedet udvikler sig,« siger han.

Han erkender dog, at Barack Obama med sin karisma måske vil kunne samle USA som nation. Og det forhold, at demokraterne har fået et mere massivt flertal i Kongrssen vil måske gøre det nemmere at gennemføre nødvendige løsninger, mener han.

«Obama er mere it-kyndig end McCain, og det er selvfølgelig godt, men det betyder mindre her og nu. Måske vil det gavne it-branchen på længere sigt,« lyder det forsigtigt fra Franke.

Også hans kollega i IT-Brancheforeningen, Jakob Lyngsø, mener, at det er en kæmpeopgave, der venter Barack Obama.

Men Lyngsø er blandt de mere positive, hvad angår den nyvalgte amerikanske leder.

»Obama er en mand, der kan få alle til at tænke nyt. Han har bevist, at det kan lade sig gøre at kombinere den gammeldags måde at føre valgkamp på med en effektiv udnyttelse af teknologien. Det vil helt sikkert sætte dagordenen for, hvordan den slags skal gøres,« siger Jakob Lyngsø, der selv ville have stemt på Obama, hvis han havde haft muligheden.

Det samme ville Microsoft-direktør Jørgen Bardenfleth. Hans kone er amerikaner og valget er blevet hyppigt debatteret i familien. Men selv om Jørgen Bardenfleth er blevet overbevist om Obamas kvalifikationer ved selv at have været til valgmøder, er Microsoft-direktøren også ret realistisk med hensyn til den praktiske udførelse af Barack Obamas it-visioner.

»Det er da positivt, at han som toppolitiker har gode it-kundskaber og kan se de digitale muligheder - det kan måske virke inspirerende på andre politiske ledere. Men det er jo ikke altid, at alle punkter i et valgprogram bliver ført ud i virkeligheder, og desuden viser erfaringen, at it-visioner næsten altid bliver skubbet nedad på dagsordenen,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere