EU vil sikre billigere udlands-sms

De europæiske mobilbrugere kan glæde sig til lavere takster for sms-beskeder sendt i udlandet. Den maksimale pris skal begrænses til 13 cent per besked.

Efter EU's indgreb mod roaming-takster for mobilopkald sidste år har EU-Kommissionen truet med et lignende indgreb over sms-priserne. Og nu ser det ud til, at et indgreb kan blive realitet. På et minister-rådsmøde torsdag var der opbakning fra EU's teleministre til EU-kommissær Viviane Redings forslag om at indføre et prisloft for sms-beskeder sendt i det europæiske udland.

Denne grænse skal sættes ved 11 cent (13 cent inklusive moms) eller lige under 1 kr. pr. afsendt besked, fortæller EU-kommissionen.

Ministerrådet mangler dog stadig at stemme for et konkret lovforslag, og derefter skal forslaget først godkendes i EU-parlamentet, inden det kan træde i kraft. Men der er udsigt til, at de nye og lavere priser for sms kan træde i kraft allerede inden næste sommer.

Det tyske brancheforbund Bitkom har allerede kritiseret forslaget og henviser til, at de mistede indtægter vil gøre det sværere for telebranchen at foretage nødvendige investeringer i infrastrukturen.

»Det er lavere end den typiske pris i indlandet på 19 cent. EU vil åbenbart helt systematisk teste, hvor meget de kan belaste erhvervslivet med prisdiktater,« siger Bitkom-chef Bernhard Rohleder.

Brancheforbundet mener at det er ulogisk, at prisen for at anvende et fremmed mobilnet i udlandet skulle være lavere end prisen for at sende sms-beskeder i hjemlandet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere