Dansk hostingfirma køber vindmølle

Et dansk hostingfirma har købt en 2MW-vindmølle i nærheden af Berlin og lokker nu med CO2-neutral it-drift.

Gartner Group har opgjort at it-branchen forurener lige så meget som luftfartindustrien. Men det behøver ikke være sådan. Det danske hostingfirma DIR har købt en vindmølle i nærheden af Berlin og reklamerer nu mod CO2-neutral it-drift.

»Investeringen i vindkraft er omkostningsneutral for vores kunder, fordi vi sparer vores sædvanlige strømregning væk og oven i købet sælger den overskydende strøm,« siger Vibeke Hansen, adm. direktør for DIR.

Vindmøllen er en Vestas V90-2.0 MW, som har en produktion der svarer til 150 pct. af hosting-firmaets nuværende forbrug. Den har en værdi af 25 millioner kroner. Møllen er placeret i delstaten Brandenburg 14 km nord-øst for Berlin.

»Virksomhederne ved godt, at de skal tænke klimaet ind, hvor det kan lade sig gøre. Flere og flere får en bevist politik på området, som de skal leve op til. Ved at outsource it-driften til et CO2 neutralt hostingcenter opnår man et væsentligt plus i det regnskab. Og hvis man så oven i købet ikke behøver at betale mere, så gør det jo heller ikke noget,« siger Vibeke Hansen.

Den tyske lovgivning garanterer en bestemt afregningspris for den producerede strøm i op til 20 år, og de tyske elselskaber er forpligtet til at aftage strøm fra vindmøller.
 




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere