Artikel top billede

Cloud-satsning fik gang i hjulene hos Minisoft

Kunderne strømmede til da jysk ERP-hus satte sit økonomisystem til leje i skyen.

For et år siden kunne direktør Erik Hedegaard fra Minisoft i Silkeborg godt ønske sig, at han havde haft lidt mere travlt. For Minisoft, hvis hovedprodukt er et ERP-system målrettet bygge-branchen, var krisen nemlig særdeles synlig.

Men så valgte Silkeborg-virksomheden i august 2010 at lancere sit ERP-system, IDA, som et leje-koncept - en såkaldt cloud-løsning.

»Vi opfandt en ny detalje under nedturen, og begyndte at leje vores software ud. Det har været superattraktivt. Salget er større end normalt. På godt jysk kan vi nu sige, at fremtiden ser knapt så sort ud, som den har gjort,« lyder det underspillet fra Erik Hedegaard.

Han fortæller, at ideen om en cloud-version af økonomi-systemet IDA fødtes i løbet af 2010, hvor Minisoft gennemførte et par tilbud, hvor de overfor nogle ny kunder tilbød en leje-model. Det viste sig hurtigt at være en succes.

»Det har vendt udviklingen. Nu har vi travlt. Det havde vi ikke for et år siden eller for to år siden. Der sad vi og kiggede på, at omsætningen gik nedad,« konstaterer Erik Hedegaard.

Minisoft har valgt at lancere deres økonomi-system til en forholdsvis billig pris, hvor kunderne betaler en månedlig ydelse, der svarer til, at kunderne over en periode på seks til syv år betale i leje, hvad det ville koste at købe hele systemet.

»Jeg tror, det er vigtigt med den rigtige prissætning. Hvis vi havde valgt en pris, der svarede til, at kunderne i løbet af tre til fire år har betalt det samme, som det koster at købe systemet, så havde de nok valgt at købe i stedet. Men vi ved, at vi normalt beholder kunderne i mindst ti år eller længere. Derfor kan det betale sig for os,« siger Erik Hedegaard.

Han er ikke bange for, at Minisoft kommer til at lide under, at løsningerne nu sælges via skyen. Allerede nu viser erfaringerne, at kunderne stadig efterspørger hjælp til at få lavet løbende implementering, der passer til deres behov.

»Vi har selvfølgelig spurgt os selv, om vi bliver arbejdsløse af at lægge det hele op i skyen? Men det har vi konstateret, at det gør vi ikke. Vores kunder er små virksomheder, der ikke har en stor it-afdeling. For selv om det er nemt at lave ting selv i vores system og det er mange muligheder, så vælger kunderne ofte at sende en tegning til os, og spørge om vi ikke kan lave det for dem, konstaterer Erik Hedegaard
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere