DR skyldig i skjult reklame

Radio- og tv-nævnet har nu afgjort at det var skjult reklame, da DR nævnte iPod i radio- og tv-spots for sine videopodcasts.

DR blev i foråret anklaget for at give Apple gratis reklame i både radio og på tv ved flere gange om dagen at nævne Apples populære musikafspiller i reklamespots for DR's videopodcasts. DR lovede efterfølgende at stoppe de omstridte reklamer, men Radio- og tv-nævnet valgte alligevel at tage sagen op og konstaterer nu, at der var tale om skjult reklame.

DR fortalte blandt andet i sine spots, at »du nu hver uge kan downloade fire stærke magasinprogrammer fra DR1 og DR2 og se dem på din video-iPod eller computer« og at »DR fejrer Mozarts 250 års fødselsdag. Derfor kan du nu downloade ni af Mozarts symfonier direkte til din computer eller iPod«.

Men dermed har DR overskredet en hårfin grænse, mener Radio- og tv-nævnet. I afgørelsen konstateres det, at at DRs henvisninger til iPod og video-iPod kan give seerne og lytterne et indtryk af, at det kun er denne afspiller, der kan afspille DRs podcasts, og at spottene derfor kan tilskynde seerne til at anskaffe sig en iPod.

Nævnet bygger sin afgørelse på en udtalelse fra Dansk Sprognævn, der understreger, at ordet »iPod« ikke kan bruges som en generel betegnelse for mp3-afspillere. Men DR bliver til gengæld frikendt, når det gælder brugen af betegnelsen »podcast«.

Dansk Sprognævn vurderer, at »podcast« er en almen betegnelse for en metode til at distribuere lyd og levende billeder via internettet og dermed ikke nødvendigvis associeres med distribution via Apples Ipod.

DR har lovet, at man vil fremover vil bruge betegnelser som bærbare videoafspillere og bærbare musikafspillere.

Og i en DR-pressemeddelelse fra i dag om stationens nyeste podcast hedder det da også: »Her præsenteres nemlig fem nykomponerede værker af nogle af de bedste danske komponister indenfor ny musik og tonekunst - lige til at hente ned i sin mobile medieafspiller«.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere