Opkøbslystne Danware forærer pengekassen væk

Et af it-branchens hotte væksthuse, Danware, ser ud til at være gået i stå. Selskabet taber omsætning og overskud og forærer samtidig en tredjedel af egenkapitalen væk. Alligevel bebuder direktøren, at der er opkøb på vej.

Det børsnoterede softwarehus fik en omsætning på 94 millioner kroner i 2003. En tilbagegang fra 101 millioner kroner året før. Samtidig faldt overskuddet fra 40 millioner kroner til 30,8 millioner kroner.

For det kommende år forventer Danware en omsætning på 95-105 millioner kroner - og et EBITA-resultat på 20 millioner kroner, hvilket er 20 procent lavere end i 2003.

Samtidig udbetaler Danware 96,3 millioner kroner af selskabets egenkapital til aktionærerne - svarende til 35 procent af de nuværende midler i kassen. Herefter udgør selskabets egenkapital 182 millioner kroner.

Trods den stagnerende omsætning og dræning af pengekassen afviser Danwares administrerende direktør Peter Grøndahl, at selskabet er gået i stå.

»Det er kun, når vi sammenligner os med os selv, at vi ser ud til at være gået i stå. Kigger vi på en lang række andre selskaber i it-branchen, så har vi klaret os væsentligt bedre. Der er utroligt mange, som er gået ned i omsætning og har tabt penge, mens vi har formået at holde niveauet,« forklarer Peter Grøndahl til it-avisen ComON.

Danware-direktøren bebuder samtidig, at selskabets mål fortsat er vækst:

»Vi sender nye produkter på gaden i år inden for vores tre hovedområder. Og samtidig har vi stadig penge i kassen til at købe ind for. Vi har tændt for radaren, og der er mere end en aktuel opkøbskandidat i sigte,« forklarer Peter Grøndahl.

Prisen på selskaber er dog ikke så høj, som da Danware blev børsnoteret, og derfor er der ikke længere brug for så mange kontanter, uddyber Peter Grøndahl.

Et eventuelt opkøb vil blive finansieret via aktiebytte. Netop på dette punkt har bestyrelsen givet bemyndigelse til udstedelse af aktier til en værdi af 150 millioner kroner. Endeligt er der 130 millioner kroner tilbage kontant i pengekassen, pointerer Grøndahl.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere