Rapport: Bibob kan blive størst på mobilt bredbånd

I en ny rapport spår Strand Consult, at opkomlingen Bibob kan blive større end TDC, Telia og Sonofon i 2008, når det gælder mobilt bredbånd.

Strand Consult har netop udfærdiget en ny rapport "Bibob: En døgnflue eller et nyt kapitel i den danske bredbåndshistorie?". Her forudses det, at mobilt bredbånd bliver stort, og at Bibob i 2008 har alle forudsætninger for at blive større end TDC, Telia og Sonofon på mobilt bredbånd.

Alle aktørerne står nemlig lige i dag på det danske marked for mobilt bredbånd, forklarer John Strand, så derfor vil en spiller som Bibob have gode chancer på markedet med deres prisstruktur.

"Et sted mellem 200.000 og 300.000 danskere vil i 2008 købe en mobil bredbåndsforbindelse, og vi mener, at Bibob har alle muligheder for at blive større end TDC, Sonofon og Telia på mobilt bredbånd i 2008. Telmore fik på kort tid 11 procent af det danske mobilmarked, da de startede op i 2000. Bibob har alle muligheder for at gøre det samme på mobilbredbånd, for det marked er lige så jomfrueligt i dag, som taletidsmarkedet var, da Telmore kom på banen," forklarer John Strand fra Strand Consult.

"Der er ikke noget til hinder for, at Bibob får 11 procent eller mere af det mobile bredbånds marked," forklarer Strand.

Der er tidligere blevet spekuleret i, om Bibob var et hit and run-firma, der bare buldrede frem med lave priser som eneste koncept med det formål at få en masse kunder på kort tid med videresalg for øje. Det tror John Strand stadig er tilfældet, selvom de retter fokus væk fra taletidskunder og i stedet fokuserer på mobile bredbåndskunder. Men de tror også, at Bibob er kommet for at blive:

"Der er ingen, der ved, om Bibob er en økonomisk succes. Er det en virksomhed, der arbejder for at lave et exit, eller vil Bibob udvikle sig til en statisk aktør på det danske marked, en aktør, som satser på noget mere ud over billige priser og et gennemskueligt koncept? Vi tror, at det bliver de," står der således i rapporten.

Generelt spår Strand Consult, at mellem 40 og 50 procent af alle nye bredbåndsforbindelser i Danmark i 2008 bliver leveret via 3G.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere